Iedereen kent hem als dé voetbalspecialist, maar waar Johan Derksen echt warm van wordt is bluesmuziek. Johan Derksen stelde in samenwerking met de North Sea Jazz Club een lange lievelingslijst met bluesartiesten samen. De beste bluesconcerten dit najaar in de North Sea Jazz Club, en dat zijn de komende weken: THE HOLMES BROTHERS, STEVIE NIMMO TRIO & DANNY BRYANT en KENNY WAYNE SHEPHERD

North Sea Jazz Club
Pazzanistraat, Westerpark, Amsterdam
www.northseajazzclub.com

[three type=”separate”]

e_flyer HolmesBrothers

ZO 26 OKTOBER BLUES / BLUES-FUNK-GOSPEL / LIJSTJE VAN JOHAN / THE HOLMES BROTHERS / DINERCONCERT / 21.00 uur

The Holmes Brothers zijn na een daverend concert in november 2013 terug in de club om hun nieuwe album ‘Brotherhood’ te presenteren. Ze klinken zoals het zuiden van de V.S. in de jaren 60 en 70 klonk: de ruige sound van roadhouse-bluesrock van zaterdag in de kroeg met de verfijnde en gepassioneerde gospelharmonieën van zondag in de kerk. Deze muzikanten spelen al meer dan dertig jaar samen, met aanstekelijk plezier.

Info + Tickets

[/three]

[three type=”separate”]

eflyer Stevie Nimmo

DO 30 OKTOBER BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / STEVIE NIMMO & DANNY BRYANT / DINERCONCERT / 21.00 uur

De Schotse gitarist Stevie Nimmo speelt al achttien jaar samen met zijn broer Alan onder de noemer The Nimmo Brothers. In 2009 wordt er bij Stevie kanker geconstateerd waardoor hij moet stoppen met toeren. Hij trekt zich terug in zijn woning in Frankrijk waar hij zijn meest bewogen materiaal tot dan toe schrijft. “Sometimes you just want to break out the Les Paul, crank up the old orange amp and make some noise!”

Danny Bryant werd onlangs door het Engelse Blues Magazine een “National Blues Treasure” genoemd. Zijn liedjes, indrukwekkende solo’s en enthousiasme op het podium leveren hem aan de lopende band nieuwe fans op. In tien jaar tijd gaf hij meer dan 2000 shows in clubs en op festivals. Vanavond speelt hij materiaal van zijn negende studioalbum ‘Temperature Rising’ dat in september uitgebracht wordt.

Info + Tickets

[/three]

[three_last type=”separate”]

eflyer Kenny Wayne Shepherd

DO 13 NOVEMBER / BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / ROCK / KENNY WAYNE SHEPHERD / DINERCONCERT / 21.00 UUR

De Amerikaanse gitarist, zanger en songwriter Kenny Wayne Shepherd geldt als één van de meest succesvolle Amerikaanse bluesrock artiesten sinds Stevie Ray Vaughan in de late jaren 80. Met zijn band staat al bijna twee decennia aan de top van de internationale blues- en bluesrock scene met bijbehorende live reputatie.Sinds Shepherd op zijn zevende voor het eerst een gitaar beet had, heeft hij hem niet meer losgelaten. Zijn stijl is geïnspireerd op iconen als Jimi Hendrix, Slash en Stevie Ray Vaughan. Sinds zijn doorbraak, midden jaren 90, scoort hij de ene radiohit na de andere in de VS. In Nederland heeft hij ook een grote schare fans, die hun held dit keer in intieme setting kunnen zien

Info + Tickets

[/three_last]
[three type=”separate”] [/three]

[three_last type=”separate”]

Lees ook :