Het lijstje van Johan

Lijstje Van Johan

Ook in 2016 is er weer volop blues in de North Sea Jazz Club, aangevoerd door bluesfanaat en gastprogrammeur Johan Derksen.

Iedereen kent Derksen als dé voetbalspecialist, maar waar hij echt warm van wordt is de blues. Op zijn avonden is hij uw gastheer en zeker niet te beroerd om u persoonlijk aan te steken met zijn passie voor blues. Sinds maart 2014 passeerden onder anderen namen als Mud Morganfield, Ian Siegel, Keb’ Mo’, The Holmes Brothers, Tail Dragger, The Paladins, Robben Ford, Duke Robillard, Guy Forsyth, Allen Toussaint en Curtis Salgado al de revue.

Ook in het nieuwe seizoen is er genoeg te zien voor de bluesliefhebber in de North Sea Jazz Club. De beste bluesconcerten deze zomer in de North Sea Jazz Club, en dat is de komende periode:

Danny Vera, Bobby Rush en Tony Joe White

North Sea Jazz Club
Pazzanistraat, Westerpark, Amsterdam
www.northseajazzclub.com

DannyVera_E-flyer

VR 27 MEI AMERICANA / LIJSTJE VAN JOHAN / DANNY VERA / DINERCONCERT / 21.00 uur

De meeste mensen kennen Danny Vera als dé huisartiest van Johan Derksen’s programma Voetbal Inside op RTL7. Maar die stempel is hij eigenlijk allang ontgroeid, getuige dit artikel op 3voor12. De Zeeuwse zanger timmert namelijk ook flink aan de weg aan zijn carrière buiten de televisie. Danny Vera werd met rock-‘n-roll in het bloed geboren en speelt al sinds 1995 Americana in de stijl van legendes als Johnny Cash, Roy Orbison en Elvis Presley.Eind 2015 verscheen zijn nieuwe EP: The New Black and White Pt. II, het vervolg op The New Black and White. Beide EP’s werden live in de studio opgenomen zonder koptelefoons, net zoals vroeger, om de authentieke Americana-sound te garanderen. Naast een reeks sterke eigen creaties zoals ‘Expandable Time’ en ‘Best Days of My Life’ covert Danny Vera op zijn laatste EP ook een nummer van Rihanna: ‘Russian Roulette’.Na een succesvolle theatertour met uitverkochte zalen in 2015 komt Danny Vera vanavond naar Amsterdam voor een intiem dinerconcert in de North Sea Jazz Club.

Info en tickets 

E-Flyer Bobby Rush

DO 28 JULI BLUES / FUNK / LIJSTJE VAN JOHAN / BOBBY RUSH – SUMMER SESSIONS ALL STARS / DINERCONCERT / 21.30 uur

Na Allen Toussaint, Keb Mo’, John Mayall, Tail Dragger en vele anderen die op het Blueslijstje van Johan Derksen de revue al passeerden wederom een blueslegende in de club: Bobby Rush! Bobby Rush is er één die in dezelfde context genoemd mag worden als grootheden zoals Muddy Waters, Sonny Boy Williamson en B.B. King. Hij staat al sinds 1951 op het podium en maakte zodoende alles mee op bluesgebied. Het is de eerste keer in 30 jaar dat hij weer in Amsterdam staat.Op het IDFA (International Documentary Festival Amsterdam) nam hij de kijker mee op een reis langs de voorouders van de blues in de documentaire I Am The Blues, waarin hij als hoofdpersoon schitterende.Zijn laatste albums vallen in de smaak bij de critici: het Blues Music Award-winnende Down in Louisiana (2013) en het met funk doorspekte Decisions (2014) werden allebei voor een Grammy genomineerd. Bobby Rush laat op zijn veelzijdige albums en tijdens liveshows zien en horen dat hij zich niet in een muzikaal hokje laat stoppen. Bovendien staat hij bekend als een rasentertainer zoals je in de video hieronder en tijdens de zomeravond kunt zien

Info en tickets

E-Flyer Tony Joe White

ZA 19 NOVEMBER / LIJSTJE VAN JOHAN / SWAMP ROCK / TONY JOE WHITE / 21.00 uur

The Swamp Fox komt naar de North Sea Jazz Club! De gitarist, zanger en songwriter brengt al sinds eind jaren 60 het hart van menige vrouw op hol met zijn kenmerkende donkere, lage stem. Met zijn gitaarsound is hij één van voorvechters van de Swamp Rock, een blues-country stijl die zijn oorsprong kent in Louisiana en Zuid-Texas. Tony Joe White werd wereldberoemd met zijn grote hits ‘Polk Salad Annie’ (ook gecoverd door Elvis Presley en Tom Jones) en ‘Rainy Night in Georgia’. Daarnaast is hij een begenadigd songwriter: ‘Steamy Windows’ en ‘Undercover Agent for the Blues’ waar Tina Turner furore mee maakte, komen van zijn hand. In zijn imposante carrière toerde hij met Creedence Clearwater Revival, James Taylor, Eric Clapton en Joe Cocker.In 2013 verscheen zijn meest recente album: Hoodoo, een mix van ruige swamp grooves en autobiografische teksten. Het werd in één keer zonder tussenpozen op de band gezet, wat kenmerkend is voor de spontaniteit van White. Vanavond is hij eindelijk weer terug in Amsterdam, een unieke kans voor de liefhebber om hem in zo’n intieme setting te zien.

Info en tickets LIJSTJE VAN JOHAN

vr 27 mei – Danny Vera
do 28 jul – Bobby Rush
za 19 nov – Tony Joe White
vr 25 nov – Barrelhouse
zo 11 dec – Mac Arnold & Plate Full O’ Blues

vr 3 feb 2017 – The Blues Giants


Ook op Blues Magazine ...