Nieuwe editie van Blues Night Hengelo!

Op vrijdag 14 oktober 2022 is het weer tijd voor de traditionele Blues Night! De aftrap vindt om 20.00 uur plaats in Schouwburg Hengelo door Jessie Lee & The Alchemists. Aansluitend kan er in een vijftal Hengelose cafés worden genoten van bluesmuziek: Road Hoase, De Cactus, High5, Tante Jo en Het Uurwerk.

Jessie Lee & The Alchemists @ Schouwburg Hengelo

Zangeres/gitarist Jessie Lee wordt ook wel de Franse uitvoering van Beth Hart genoemd. Zij brengt haar repertoire net zo krachtig en met volle passie en is geïnspireerd door veel verschillende Angelsaksische stijlen: van blues tot rock, via soul, pop en zelfs jazz. Het kwintet gooit internationaal hoge ogen.

Monkey Clan @ Roadhouse

Een aantal muzikanten, verbonden door vriendschap en dezelfde muzikale ideeën, vormen de band Monkey Clan. Hard, heavy, dirty blues rock ‘n’ roll voor mensen die daarvan houden.

Emily H

Emily H @ De Cactus

Emily H is de band van de nog maar 21 jarige zangeres Emmelien. Ondanks haar jonge leeftijd is ze zich al een aantal jaren aan het ‘warmlopen’. Soul, blues, jazz, funk, New Orleans en gospel komen samen in haar zang. En alles wordt gebracht met een gemak alsof ze al heel veel langer op het podium staat.

Sheiks of R&B @ High5

Het repertoire van de Sheiks of R&B bestaat uit een brede selectie materiaal dat begint bij Louis Jordan en Big Joe Turner, met uitstapjes naar Jimmy Reed, Howlin’ Wolf, Willy Dixon en BB King.

Boogie Kearls @ Tante Jo

De Boogie Kearls spelen een unieke mix van dialect en Engelstalige songs, in een groovende Blues, Boogie en Rock ‘n’ Roll Stijl. Verwacht vette Hammond, honkytonk piano en snijdende gitaarsolo’s afgewisseld met relaxte luistersongs in een Folk of Roots stijl.

Highway Rhythm & Blues Gang @ Het Uurwerk

De stijl van de Highway R&B Gang laat zich niet specifiek typeren, maar bestaat uit diverse blues stijlen met een vette flirt richting de Bluesrock en de Chicago Blues. Muddy Waters, Kenny Wayne Shepherd, John Mayall, Junior Wells e.v.a. zijn de artiesten die voor ”the Gang” een bron van inspiratie zijn.

Kaartverkoop

Passe partouts kosten in de voorverkoop € 12,50 en zijn verkrijgbaar bij de deelnemende cafés, platenzaak Popeye en Schouwburg Hengelo.


Ook op Blues Magazine ...