BLUES MOOSE FEST.
Zondag 29 april 2012. Festival terrein de Wolfsberg, Groesbeek.

Daags voor Koninginnedag, zondag 29 april 2012 zal de tuin van Hotel de Wolfsberg even het episch centrum van de Blues in Nederland zijn. Maar liefst 6 topblues bands zullen daar optreden. Het eerste bluesfestival in Groesbeek begint het festival met een indrukwekkende line-up. Dit festival wordt gehouden op een van de mooiste festival locaties van Nederland en is geheel overdekt.
De makers van het populaire radioprogramma ‘Bluesmoose’ zien hiermee hun grote wens uitkomen daags voor Koninginnedag zondag 29 April 2012. En dat op het mooiste Festivalterrein van Oost Nederland.
De line-up bestaat uit een internationaal gezelschap, te weten; Henrik Freischlader(GER) Eric Steckel(USA) Ryan McGarvey(USA) Ben Poole(GB) Hokie Joint(GB) en uit Nederland Haze and Horns. Het is absolute kwaliteit dat er geboden wordt. Tevens zijn ze allen voor bluesbegrippen nog jong maar allen hebben zeal  een heel Blues leven achter zich.
Dit programma is sterk gericht op de gitaar en bluesrock die de boventoon zal voeren, maar met een kwaliteit die menig liefhebber kippenvel zal bezorgen. Daarnaast zullen Haze & Horns en Hokie Joint voor de nodig variatie zorgen.
Het programma is voor een heel breed publiek samengesteld, maar steeds meer ‘jongeren’ vinden de weg naar dit soort bluesfestivals, dat bewijst ook het feit dat bijna alle frontmannen van de bands onder de leeftijd van 30 jaar zijn.

Sterker nog Eric Steckel is pas 21 jaar maar stond op zijn elfde al op het podium en tourde op jonge leeftijd al met de Engelse blueslegende John Mayall.
Haze and Horns uit de regio Groesbeek zal het publiek gaan opwarmen met een feest der herkenning uit de vele bluesstromingen. Hiermee wil de organisatie de regionale top ook een podium bieden voor het Nederlandse bluespubliek.

De uit Bristol afkomstige Ben Poole (22) staat als een van Engeland meeste getalenteerd gitaristen te boek en heeft dat voor Bluesmoose al bewezen bij de Bluesmoose caféopnames afgelopen oktober; Men wilde hem direct terug hebben.

Hokie Joint’s motto is bringig the blues to the masses, en daar slagen ze in als geen ander Met deze mix van oldstyle blues in een modern jasje springen vooral de charismatische zanger JoJo Burgess in het oog. Maar vergeet ook niet dat Engeland’s beste mondharmonicaspeler in deze band een niet onbelangrijke rol vervult.

De uit Albaqurque afkomstige Ryan Mcgarvey (25) maakt een stromachtige periode in zijn nog jonge carriere mee.In 2010 pikte Eric Clapton hem persoonlijk uit 4000 giatristen en kreeg hij een uitnodiging om op het prestigieuze Crossroads festival mee te spelen. Sinds vorig jaar toen ie voor het eerst voet aan Europese wal zette gaat hij heel snel met hem. Zijn adembenemende gitaarspel is jarenlang niet vertoond. Hem wacht een mooie carrière.

Als er al sprake van een headliner kan zijn dan mag je die wel toedichten aan de Duitser Henrik Freischlader (29). Inmiddels is die rustig bezig heel Europa te veroveren. In Duitsland stond er al geen maat op hem. Nu begint ook de rest van de wereld hem te ontdekken en met recht. Bluesmoose volgt Henrik al sinds 2006 en zijn dan ook blij dat hij op het Bluesmoosefest op gaat treden.

In 2004 zag Bluesmoose radio het levenslicht. Nu 650 uitzendingen later is het tijd voor hun eigen blues feestje. Het BLUES MOOSE FEST. Fest is Noors voor een Feestje en een afkorting voor festival. Dit programma is een begrip in de blueswereld aan het worden, bewijst het groeiende aantal luisteraars Wereldwijd.
Door dit programma zijn de makers,  Rob van Elst en Gerrie Janssen in contact gekomen met alle lagen uit deze muziekwereld, waardoor ze enorm veel contacten hebben met muzikanten, bookers, organisatoren en promotors. Dit resulteerde dan ook dat BluesMoose eindelijk een langgekoesterde wens in vervulling laat komen: BLUES MOOSE FEST.
Helemaal onbekend met live bands zijn ze natuurlijk niet: Hun maandelijkse “bluesmoosecafè” sessie zijn inmiddels beroemd en geliefd bij publiek, Luisteraars en bluesartiesten. Nu inmiddels al meer dan 25 stuks zijn er op bezoek geweest bij Bluesmoose radio. En de wachtlijst wordt almaar langer. Over luisteraars heeft men ook niet klagen. Eerst in de Ether bij omroep Groesbeek, later kwam daar Extra Fm, Nijmegen1, UniqueFm bij en vanaf 1 april komt daar omroep Gennep/Mook/Middelaar (NIMA) bij. Dus in de ether is er een groot bereik in Het Grote rijk van Nijmegen zullen we maar zeggen. Vooral op Internet breekt Bluesmoose radio records. Via uitzending gemist en de podcast-sectie van ITUNES van Apple is Bluesmoose radio een van de meeste beluisterde Blues podcasts ter wereld.

Hotel de Wolfsberg is onlangs als beste hotel van Nederland gekozen. De gasten die daar overnachten prezen vooral de kwaliteit, de goede bediening, de gezelligheid en de mooie ligging.  Kortom allemaal ingrediënten die bluesmoose ook belangrijk vindt Dus alles is  aanwezig om van dit festival een groot succes te maken.

Line Up
• Henrik Freischlader (D) http://www.henrikfreischlader.com
• Eric Steckel (USA) http://www.ericsteckel.com
• Ryan McGarvey (USA) http://www.ryanmcgarvey.com
• Hokie Joint (GBR) http://www.hokiejoint.co.uk
• Ben Poole (GBR) http://www.benpoole.com
• Haze & Horns (NL) http://wwwhazeandhorns.com

Datum: 29 April
Terrein open 14.00u
Aanvang; 15.00u
Locatie; Festivalterrein De Wolfsberg Groesbeek.
Entree; €27,50 vvk, dagkassa; €32,50
Kaartenverkoop landelijk via Primera of digitaal via de website.
Voor meer informatie; www.bluesmoosefest.com


Ook te lezen op Blues Magazine ...