BLUES IN ZYFFLICH viert 15 jarig jubileum met indrukwekkende line up!

Het Nederlands-Duitse Blues in Zyfflich kent dit jaar zijn 15e editie. Om dit lustrum te vieren heeft de line-up van 2018 een bijzondere kwaliteit, met dit jaar JB Meijers, Hoodoo Monks, Living Room Heroes, Cash in the Attic, The Dawn Brothers, Leif de Leeuw band en The Paul Garner band

Het festival vindt plaats op zaterdag 2 juni aanstaande. Kaarten zijn verkrijgbaar via www.festivalinzyfflich.de of bij diverse voorverkoopadressen in Arnhem, Nijmegen, Groesbeek, Beek en Millingen.

Jarenlang stonden bands op de wensenlijst van de programmeurs van het festival. Dit jaar is het hun gelukt om Duitse, Nederlandse en acts uit de UK naar het festival te halen. Daar mag Zyfflich trots op zijn en bezoekers van genieten. Niet voor niets kreeg deze editie ‘the Best of the Best’ als titel mee.

Muzikanten dromen van die ene wereld hit. Van een lied dat gestaag de wereld verovert. Hoe dat is, kun je vragen aan de volgende muzikant op Blues in Zyfflich. Het overkwam JB Meijers toen hij als componist/gitarist van the Common Linnets, op het Eurovisie Songfestival stond. Samen met Ilse de Lange behaalde ‘Calm after the storm’ een tweede plaats. Sindsdien tourt de band en hebben inmiddels twee prachtplaten afgeleverd. Voor Blues in Zyfflich vond JB Meijers ruimte in zijn agenda en zal hij met gastmuzikanten zijn ‘Roots heart’ laten kloppen. Eenmalig in deze bezetting: een muzikale gast die je moet meemaken!

Onze special guest is bekend! JB Meijers zal als speciale gast de hele band St.Tropez meenemen naar Blues in Zyfflich. De vriendschap tussen St. Tropez en JB dateert al uit de tijd dat ze nog Go Back To The Zoo heetten. Al jaren maken ze samen geregeld muziek. Naast hun voorliefde voor classic rock en blues delen ze ook een gemene deler als het gaat volslagen gekte en experimenteerdrift. St. Tropez (voorheen Go Back To The Zoo) werd in Nijmegen opgericht door de twee broers Teun (gitaar) en Cas Hieltjes (zang).

Op 6 april 2012 brak GBTTZ door met hun tweede album, Shake A Wave, dat werd geproduceerd door JB Meijers. Het eerste album werd geproduceerd door Torre Florim van De Staat.Tijdens Blues in Zyfflich brengt JB een aantal songs solo en zal St. Tropez hem later in de set vergezellen. Naast gitaar en zang zal Multi talent JB ook nog een aantal nummers de plaats van de drummer overnemen. Hoe dit optreden zal verlopen valt dan ook eigenlijk niet te voorspellen.Maar de kans is vrij klein dat dat saai zal worden. Dit belooft een legendarisch optreden te worden waar nog lang over nagepraat zal worden.

Zyfflich ligt vlak over de Duitse grens bij Nijmegen. Veel mensen uit Nijmegen en omgeving wandelen of fietsen er wel eens doorheen. Normaal is het dorp een oase van rust waar mensen naar toe komen om ganzen en ooievaars te bekijken of om te genieten van de weidse uitzichten. Maar in het weekend 1 en 2 juni wordt Zyfflich omgetoverd tot een bruisend festivaldorp. Op het dorpsplein en in de Dorfscheune ontvangen de vele Nederlandse en Duitse vrijwilligers van het festival het publiek voor de 15 e de maal met open armen!!

Zaterdag 2 juni 2018
Blues In Zyfflich,
Zyfflich (D)
Info en tickets


Ook op Blues Magazine ...