23672654234_f7ac4b4a0f_k

Blues muziek en blues film in theater Calypso

Wijk bij Duurstede, 11 januari 2016. Afgelopen zaterdagavond stond het Calypsotheater in het teken van de blues. De mannen van Blues in Wijk hadden een avond georganiseerd met zowel muziek en een film.

Topper
Gelijk met de blues-aftrap in dit nieuwe jaar heeft Blues in Wijk het wederom voor elkaar gekregen om een absolute topper naar het Calypsotheater te halen. Deze keer niemand minder als de Dutch Blues Challengewinnaar, Big Bo. Deze bluesartiest pur sang gaat helemaal terug naar de roots van de blues en begeleid zichzelf met gitaar en percussie. Het niveau van Big Bo is zo hoog dat de volle zaal in het Calypso ademloos zit te luisteren en na zijn optreden van een klein uur werd getrakteerd op een enorm applaus.

Big Bo
Big Bo heeft eind 2015 de Dutch Blues Challenge gewonnen en mocht op deze avond uit handen van Arie Verheul de Award in ontvangst nemen. Nu gaat Bo nog een groter avontuur tegemoet door in Memphis (USA) mee te gaan dingen naar de International Blues Challenge Award.

Life of Riley
Na het optreden van Big Bo was er een korte pauze en kon het scherm geplaatst worden voor de film van deze avond. De film, “Life of Riley” is een must voor iedere bluesliefhebber en gaat over het leven en de carrière van Riley B. King, bij de meesten onder ons beter bekend als blueslegende B.B. King. Het verhaal start bij het leven in armoede op de katoenplantages en doorloopt zijn prive- en muzikale leven met alle hoogte- en dieptepunten.

24192686152_a39d69b5f5_o

Herhaling
Er was zoveel belangstelling voor deze avond van Blues in Wijk dat hetzelfde programma om zowel 20:00 uur als om 23:00 gedaan werd om iedere muziekliefhebber de kans te geven om te genieten van Big Bo en de film Life of Riley. Meer foto’s staan in het fotoarchief van ditiswijk.nl.

Bron: Ditiswijk