8e editie Wijkse Blueskroegentocht.

Zaterdag 24 november staat Wijk bij Duurstede weer bol van de blues. Blues in wijk en de Wijkse horeca organiseren dan de achtste editie van de jaarlijkse Blueskroegentocht. Vijftien blues optredens met bands uit Amerika, Engeland, Noorwegen en natuurlijk Nederland. Alles gratis en op loopafstand van elkaar.

Het festival opent om half drie in het E&E Gasthuis, om vier uur neemt theater Calypso het stokje over en vanaf zes uur kunnen bluesliefhebbers lekker eten met een bluesje erbij in vijf restaurants. Na het eten gaan we om 20.00 uur weer verder in theater Calypso en de Engel en vanaf 21.00 uur beginnen ook de cafés op stoom te komen met bluesbands tot diep in de nacht. Overdag ook weer blues op het stadscarillon. Genoeg te doen dus. Meer info op www.bluesinwijk.nl. In alle deelnemende horeca liggen flyers met speeltijden en plattegrond.

Blues in de middag.
De blueskroegentocht steekt om 14.30 uur van wal met een optreden van Stef Woestenenk in het grand café van het E&E Gasthuis. Al jaren een vrolijke, succesvolle en leuke middag, waar door de ouderen van Wijk bij Duurstede wordt meegezongen, geklapt en zelfs gedanst. Stef loopt al jarenlang mee in het bluescircuit, reisde zijn muziekhelden achterna, maakte mooie avonturen mee, schreef het op in zijn boek LOEPZUIVER en vertelt en zingt erover. Aansluitend speelt vanaf 16.00 uur in theater Calypso de Amerikaan SaRon Crenshaw, dé bluesontdekking van 2017. Hij wordt gezien als de opvolger van B.B. King en toert inmiddels met zijn Nederlandse band door heel Europa. Een must see voor elke bluesliefhebber!

Blues tijdens het eten.
Tussen 18.00 en 21.00 uur is het tijd voor de inwendige mens. Op vijf plekken kun je eten en blues met elkaar combineren. Bij Café Ome Ko speelt het duo HerbieBlues & Willy B, Mazi Mas heeft een primeur met het eerste optreden op Nederlands bodem van het het Noorse duo Jolly Jumper & Big Moe, bij Pepe’s Cucina kun je nog een keer kennismaken met Stef Woestenenk, vanaf 20.00 uur spelen twee muzikanten van The Blues Federation een uurtje in de Engel en in de Veldpoort een extra lang optreden (tot 22.00 uur) van The Bluetails.

Een unieke Allman Brothers tribute in het theater.
Vanaf 20.00 uur een zeer bijzonder optreden in theater Calypso met de jonge en zeer succesvolle gitarist Leif de Leeuw en zijn band. Zij behoren tot de top van de Nederlandse blues-scène en eind 2018 zijn ze op toer met een ode aan The Allman Brothers, één van hun favoriete bands. Drie extra muzikanten zijn toegevoegd om te proberen de unieke Allman sound te vangen en te spelen. Een unieke en éénmalige show. Gaan kijken dus!

Tom Veltien & Band

Blues in de avond.
Terwijl Leif de Leeuw nog volop bezig is, gaat in de cafés het avondprogramma van start. Binnen een straal van nog geen 500 meter kun je terecht in zes cafés. In de Engel wordt het duo van The Blues Federation uitgebreid tot een volle band, in café ’t Hoff gaan Steve Wilkinson (USA) & Bluestooth los, Slapback Johnny zet met rock ‘n’ roll, swing, rockabilly en blues café de Vaert op z’n kop en in café BijDie2 het jonge blues-rocktrio van Tom Veltien. Vanaf een uur of tien sluiten ook Eethuys Dorestad en café Ome Ko aan met Living Room Heroes en The Sharpeez (UK).

The Veldman Brothers @ Culemborg Blues 2018

Blues in de nacht.
Na middernacht gaat de blues nog door tot ca. één uur bij de Vaert, BijDie2 en Café Ome Ko. In het Pakhuis gaat vanaf twaalf uur het dak eraf met de The Veldman Brothers. Ze sluiten de kroegentocht met stevige en dampende blues.

Sluitingstijden cafés.
Voor alle horeca geldt dat je tot 01.30 uur naar binnen kunt, daarna gaat de deur dicht. Binnen is binnen, je kunt eruit wanneer je wilt, maar hoppen van kroeg naar kroeg is dan voorbij.

‘Highstreet Jazz & Blues’
Zondagmiddag 18 november staat het bluesprogramma ‘Highstreet Jazz & Blues’ van de regionale zender www.Regio90.nl geheel in het teken van de bands die op 24 november in Wijk komen spelen. De Wijkse radiopresentator en Blues-DJ Jos du Floo is gastheer en ook 24 november draait Jos tijdens de kroegentocht lekkere blues in theater Calypso.

Programma:
14.30-16.00 E&E Gasthuis Stef Woestenenk
16.00-18.00 Calypso theater SaRon Crenshaw (USA) and Blind B’ & the Visionairs
18.00-22.00 de Veldpoort The Bluetails
18.00-21.00 Pepe’s Cucina Stef Woestenenk
18.00-21.00 Café Ome Ko HerbieBlues & Willy B
18.00-21.00 taverne Mazi Mas Jolly Jumper & Big Moe (NO)
20.00-22.00 Calypso theater Leif de Leeuw Band plays the Allman Brothers Band
20.00-21.00 de Engel The Blues Federation (duo)
21.00-23.00 de Engel The Blues Federation (full band)
21.00-24.00 ’t Hoff Steve Wilkinson (USA) & Bluestooth
21.30-01.00 BijDie2 Tom Veltien Band
21.30-01.00 de Vaert Slapback Johnny
22.00-01.00 Café Ome Ko The Sharpeez (UK)
22.00-24.00 Eethuys Dorestad Living Room Heroes
00.00-02.00 het Pakhuis The Veldman Brothers