Het lijstje van Johan

Iedereen kent hem als dé voetbalspecialist, maar waar Johan Derksen echt warm van wordt is bluesmuziek. Johan Derksen stelde in samenwerking met de North Sea Jazz Club een lange lievelingslijst met bluesartiesten samen. De beste bluesconcerten dit najaar in de North Sea Jazz Club, en dat zijn de komende weken: HERITAGE BLUES ORCHESTRA, GUY FORSYTH EN DE NICK MOSS BAND

North Sea Jazz Club
Pazzanistraat, Westerpark, Amsterdam
www.northseajazzclub.com

[three type=”separate”]

eflyer heritage blues orchestra

ZO 03 MEI BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / THE HERITAGE BLUES ORCHESTRA / DINERCONCERT / 21.00 uur

Heritage Blues Orchestra speelt low-down country met urban blues en brass. Slepende Delta grooves, jazzy koperblazers uit New Orleans, handpercussie, verheven spirituals, worksongs, pulserenden drums en schrijnend mondharmonicawerk. Krachtige Afro-Amerikaanse rootsmuziek.De band maakte een stormachtig begin van haar carrière door. Hun debuutalbum ‘And Still I Rise’ (2012) werd de hemel in geprezen door de Volkskrant: “Heritage Blues Orchestra geeft met glorieuze zang en hemels koper een fraai inzicht in hoe blues, gospel en vroege jazz harmonieus samengingen in de zuidelijke Verenigde Staten.”Hun optreden in Vrije Geluiden is via Youtube een van de meest bekeken uitzendingen. Inmiddels heeft de band, ook in kwintetbezetting, zowel op binnen- als buitenpodia (Southern Blues Night, An Evening With The Blues, North Sea Jazz Festival) een reputatie opgebouwd. Voor het eerst te zien in de club.

Info + Tickets

[/three]
[three type=”separate”]

eflyer - Guy Forsyth

VR 08 MEI BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / GUY FORSYTH / DINERCONCERT / 21.00 uur

Guy Forsyth komt recht uit het Amerikaanse blues hart Austin, Texas. Hij zingt de blues met bezieling en speelt gitaar en mondharmonica. Hij schrijft zijn eigen songs en verdiept zich in de roots van blues, blues rock, rock & roll, Americana en andere lokale folk muziek. De grenzen van die genres rekt hij op getuige zijn blues rock album ‘Needle Gun’ (1995). Het album “The Freedom to Fail” (2012) schreef Forsyth bij de geboorte van zijn dochtertje. Hij gaat daarop terug naar de basis van zijn muziek.Guy Forsyth leidt zijn eigen groep – The Guy Forsyth Band – en is een van de drijvende krachten achter The Asylum Street Spankers. Die laatste band staat bekend om z’n theatrale live shows. Als het even kan toert Guy Forsyth ook met andere muzikanten uit de “Austin scene”. Live is zijn muziek rauw en recht voor z’n raap: dat wat je verwacht van een blues act met het hart op de tong.

Info + Tickets

[/three]
[three_last type=”separate”]

E-Flyer-Nick-Moss-Band

ZA 16 MEI / LIJSTJE VAN JOHAN / BLUESROCK / NICK MOSS BAND / DINERCONCERT / 21.00 uur

De muziek van de Nick Moss Band laat zich het best beschrijven als een mix tussen traditionele blues en progressieve bluesrock. Met indrukwekkende gitaarsolo’s van Nick Moss en een veelzijdige begeleiding treedt de band buiten de gebaande paden van de blues. Hierdoor is de band geliefd bij zowel puristen als trouwe bluesfans. Nick Moss won niet voor niets al drie keer de Blues Blast Award.De Nick Moss Band heeft al overal ter wereld gespeeld, maar is thuis in Chicago – ‘the capital city of the blues’, waar zij vaste artiesten zijn in de legendarische bluesclub Buddy Guy’s Legends. Nick Moss is één van Buddy Guy’s favoriete performers: “he allways works hard to please the audience.”Naast sologitarist Nick Moss is de zanger van de band – de in Chicago geboren en getogen Michael Ledbetter – ook iemand om in de gaten te houden. Tussen zijn 15e en 23e was Ledbetter operazanger. Hierna dook hij in de beroemde Chicago blues scene. Ledbetter heeft qua zang een groot bereik en doet de oplettende luisteraar denken aan Robert Cray.

Info + Tickets

[/three_last]
[three type=”separate”] [/three]
[three_last type=”separate”]

eflyer Lijstje van Johan met data