HEYHOEF

In de wijk Reeshof in Tilburg worden ze echt warm van bluesmuziek. Het nieuwe muziekpodium Heyhoef-Backstage heeft een verrassend aangenaam programma uit staan de komende maanden. Na de seizoen opening door King of the World zullen WILLE AND THE BANDITS, LIGHTNIN’GUY en MOJO-MAN gepresenteerd worden.

Heyhoef-Backstage
Kerkenbosplaats 1, wijkcentrum Heyhoef,
5043 RX Tilburg
www.heyhoef-backstage.nl

[three type=”separate”]

will and the bandits

ZAT 22 NOVEMBER BLUES / ROOTS WILLE & THE BANDITS – 20.30 uur – zaal open 20.00 uur

Wille and the Bandits staan op het punt om internationaal door te breken en worden op het ogenblik ‘Uk’s Best Kept Secret’ genoemd. In hun thuisbasis Engeland groeit hun populariteit naar ultieme hoogte na hun wervelende optredens in Glastonbury en het Cropredy festival. Zeker nu ze op het punt staan om hun nieuwe studio album ‘Grow’ uit te brengen zijn de verwachtingen hoog gespannen. Dit trio is in staat om a la Black Keys en The White Stripes een overstelpende ‘Wall of Sound’ over het publiek te laten vloeien. Hun muziek varieert tussen wereldmuziek en heavy rock, met vleugjes blues, roots en country. Ze maken gebruik van een heel arsenaal aan instrumenten van djembe, tongharp tot steel gitaar en staande bas. De opkomst van Wille & The Bandits wordt op het ogenblik vergeleken met de snelle stijging van populariteit door SeaSick Steve naar het grote publiek. Heyhoef-Backstage is dan ook zeer verheugd met het binnen halen van deze Topact voordat zij de grote zalen in Europa gaan uitverkopen.

Info en tickets

[/three]

[three type=”separate”]

Lightnin'Guy

ZAT 6 DECEMBER BLUES LIGHTNIN’ GUY – 20.30 uur – zaal open 20.00 uur

‘Winner Belgian Blues Awards 2011’ ‘4th Place European Blues Awards 2012’ Na jaren hard aan de weg timmeren is Lightnin ‘Guy uitgegroeid tot de grote bluesheld van onze zuiderburen. En het klinkt als een stoffig cliché maar hij is ver uit “the hardest working performer” binnen de Belgische blues scene. In vijf jaar tijd bracht hij maar liefst 6 albums op de markt; tekende een platenconctracten bij de prestigieuze labels Parsifal (B) & Dixefrog Records (FR); in 2011 won hij de Belgische Blues Awards en representeerde Belgie bij de European Blues Challenge ’12 in Berlijn. Sinds een aantal jaren ontdekte de European blues scene Lightnin’ Guy na diverse tours in Nederland, Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, Spanje, Zwitserland, Slowakije en Luxemburg.

Info + tickets

[/three]

[three_last type=”separate”]

MOJO MAN

ZAT 24 JANUARI BLUES / RYTHM & BLUES/ SOUL MOJO-MAN – 20.30 uur – zaal open 20.00 uur

Het hoofdprogramma wordt verzorgd door de 10-koppige Rhythm & Blues Band MOJO MAN. De basis voor Mojo Man wordt gelegd door tenorsaxofonist Reinier Zervaas en zanger/gitarist Marcel Duprix. Beiden ervaren muzikanten en altijd op zoek naar ‘die speciale klik’. Plannen en ideeën ten overvloede. ‘Het moet groots en swingend’ vinden ze. De eerste stappen worden gezet. Materiaal schrijven voor een opzwepende nieuwe band. Al snel maken drummer Rick van der Vlist, bassist John Aponno en gitarist Theo van Niel de band compleet. Bijna compleet.Maar het moet groter. De honger naar iets speciaals is groot. Geen toetsen. Nee. Meer blazers! Drie, vier! Uiteindelijk worden het maar liefst vijf blazers! Met arrangeur Joost van Gastel aan boord ontstaat een unieke en kleurrijke sound en komt het negenkoppig ‘music monster’ tot leven. Geen gemakkelijke opgave. Maar waar Reinier en Marcel naar zochten en het harde werken werpt uiteindelijk zijn vruchten af. De chemie is daar. De puzzelstukjes vallen op zijn plaats wat resulteert in een puur, ongepolijst recht-voor-zijn-raap collectief. Rhythm & Blues, Blues, Rock , Koperwerk, Ritme en Vuurwerk tot in de late uurtjes!

Info + tickets

[/three_last]