Het lijstje van Johan

Nieuw seizoen Lijstje Van Johan

Ook in het najaar van 2016 is er weer volop blues in de North Sea Jazz Club, aangevoerd door bluesfanaat en gastprogrammeur Johan Derksen.

Iedereen kent Derksen als dé voetbalspecialist, maar waar hij echt warm van wordt is de blues. Op zijn avonden is hij uw gastheer en zeker niet te beroerd om u persoonlijk aan te steken met zijn passie voor blues. Sinds maart 2014 passeerden onder anderen namen als Mud Morganfield, Ian Siegel, Keb’ Mo’, The Holmes Brothers, Tail Dragger, The Paladins, Robben Ford, Duke Robillard, Guy Forsyth, Allen Toussaint en Curtis Salgado al de revue.

Ook in het nieuwe seizoen is er genoeg te zien voor de bluesliefhebber in de North Sea Jazz Club. De beste bluesconcerten deze herfst en winter in de North Sea Jazz Club, en dat zijn de komende weken: The Reverend Shawn Amos en Barrelhouse!

e-flyer-the-reverend-shawn-amos

ZONDAG 30 OKTOBER BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / SOUL / THE REVEREND SHAWN AMOS / 21.00 uur

The Reverend Shawn Amos uit L.A. is een entertainer die in staat is elke venue om te toveren in een 60’s Chicago blues club. Met zijn evangelie van energieke performances predikt hij een upbeat, soulvolle vorm van de blues die zelfs de meest ongelovige zielen zal bekeren.Hij produceerde albums van grootheden zoals Quincy Jones, Solomon Burke, John Lee Hooker en Johnny “Guitar” Watson en werkt al sinds jaar en dag in de muziekbusiness. Toch ziet de 48-jarige Amos Loves You als zijn officiële debuutalbum, waarop hij terugkeert naar zijn roots: blues en soul. Een jasje dat hem naadloos past volgens Jazzism, dat zijn album 4,5 uit 5 sterren geeft (“een plaatje om in te lijsten”).Op het album wordt hij bijgestaan door The Blind Boys of Alabama, Missy Andersen en de saxofoniste Mindy Abair. Met The Reverend Shawn Amos heeft de North Sea Jazz Club wederom een bluesbelofte op het Lijstje van Johan staan.
Alle info hier

 

1472393284_barrelhouse8750

VRIJDAG 25 NOVEMBER BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / BARRELHOUSE / 21.00 uur

Barrelhouse mag men zonder te aarzelen in het rijtje van bekendste bluesbands van Nederland scharen. Niet voor niets werden ze in 2012 opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame. In ruim 40 jaar hebben ze een stevige live-reputatie opgebouwd en vonden ze meerdere malen hun weg naar het North Sea Jazz Festival.Afgelopen jaar dook Barrelhouse opnieuw de studio in voor misschien wel hun meest persoonlijke werk tot nu toe: Almost There. Ze namen het album compleet live op zoals alleen goed op elkaar ingespeelde bands dat kunnen. In september 2016 verscheen de plaat en die gooide gelijk hoge ogen:
Jazzism: “De lat ligt weer hoog en met veel gevoel voor detail exploreert de ruim vier decennia oude groep alle uithoeken van de blues.”
Lust for Life: “Opnieuw toont Schoemaker zich een van de beste blanke blueszangeressen zonder geleende maniertjes.”
Rootstime.be: “Zeldzame klasse van absoluut de beste bluesband van de Benelux.”
Alle info hier

North Sea Jazz Club
Pazzanistraat, Westerpark, Amsterdam
www.northseajazzclub.com

Het lijstje van Johan

zo 30 okt – The Reverend Shawn Amos
za 19 nov – Tony Joe White (uitverkocht)
za 19 nov – Tony Joe White (uitverkocht)
vr 25 nov – Barrelhouse
do 1 dec – Laurence Jones
zo 11 dec – Mac Arnold & Plate Full O’ Blues
zo 15 jan 2017 AJ Plug
za 21 jan 2017 – Blues Harp Explosion!
vr 27 jan 2017 – Meena Cryle & The Chris Fillmore Band
zo 29 jan 2017 – Little Roger & The Houserockers
vr 3 feb 2017 – The Blues Giants
vr 24 mrt 2017 – Eric Bibb


Ook op Blues Magazine ...