Het lijstje van Johan

NIEUW SEIZOEN LIJSTJE VAN JOHAN

Ook na de zomer is er weer volop blues in de North Sea Jazz Club, aangevoerd door bluesfanaat en gastprogrammeur Johan Derksen.

Iedereen kent Derksen als dé voetbalspecialist, maar waar hij echt warm van wordt is de blues. Op zijn avonden is hij uw gastheer en zeker niet te beroerd om u persoonlijk aan te steken met zijn passie voor blues. Sinds maart 2014 passeerden onder anderen namen als Mud Morganfield, Ian Siegel, Keb’ Mo’, The Holmes Brothers, Tail Dragger, The Paladins, Robben Ford, Duke Robillard, Guy Forsyth, Allen Toussaint en Curtis Salgado al de revue.

Ook in het nieuwe seizoen is er genoeg te zien voor de bluesliefhebber in de North Sea Jazz Club. De beste bluesconcerten dit najaar in de North Sea Jazz Club, en dat zijn de komende weken: LAURENCE JONES, JOHN PRIMER & KAT RIGGINS EN MR. SIPP & DEXTER ALLEN…

North Sea Jazz Club
Pazzanistraat, Westerpark, Amsterdam
www.northseajazzclub.com

[three type=”separate”]

E-Flyer Laurence Jones

VR 21 AUGUSTUS BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / LAURENCE JONES / DINERCONCERT / 21.00 uur

Als je de rauwe zang en het virtuoze gitaarspel van Laurence Jones hoort, is het nauwelijks voor te stellen dat deze Engelsman pas 22 jaar oud is. Samen met bassist Roger Inniss en drummer Miri Miettinen heeft de band een ruige, recht-toe-recht-aan sound, zonder poespas. Blueslegende Walter Trout – bekend van John Mayall’s Bluesbreakers – noemt Laurence Jones “een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy: een genie.”Met zijn zelfgeschreven teksten en rake gitaarsolo’s heeft Laurence Jones zijn muzikale belofte al ruimschoots ingelost. Zijn Young Artist of the Year-award bij de British Blues Awards in 2014 is hier het bewijs van. Hij heeft een platendeal bij het toplabel Ruf Records op zak en 180 shows in de planning dit jaar. Zijn eerste album bij Ruf, Temptation uit 2014, werd opgenomen in de wereldberoemde Dockside Studio in Louisiana waar grootheden zoals B.B. King, James Cotton en Taj Mahal hem voor gingen.Zoals de meeste goede blues komt de muziek van Laurence Jones live het beste tot zijn recht. En dat laat hij zien in de North Sea Jazz Club, met zijn ongenadige gitaarsolo’s en een strakke ritmesectie zijn ze van plan de tent plat te spelen.

Info + Tickets

[/three]
[three type=”separate”]

E-Flyer John Primer & Kat Riggins (Kat Riggins)

DO 17 SEPTEMBER BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / JOHN PRIMER & KAT RIGGINS / DINERCONCERT / 21.00 uur

John Primer heeft z’n sporen in de blues wel verdiend. Het begon ooit met een zelfgemaakte gitaar in Camden, Mississippi. Uit de buizenradio van zijn oma klonken BB & Albert King, Jimmy Reed, Muddy Waters, Little Milton en Elmore James. De kleine John was hooked. Later verhuisde de familie Primer naar Chicago en zo kwam John middenin de Chicago blues scene terecht. Momenteel staat John Primer aan de top van deze stroming. Hij speelde samen met artiesten als Junior Wells, Buddy Guy en Lonnie Brooks.
De uit Miami afkomstige fusion- en blueszangeres Kat Riggins groeide op met de muziek van haar ouders. Ze voelde zich aangetrokken tot de rokerige, gruizige geluiden van artiesten als Ray Charles, Janis Joplin en Tina Turner, aan wie ze een muzikaal tribute bracht. Riggins verwerkt hip hop, pop, rock en zelfs country in haar muziek en probeert op deze manier de blues te introduceren aan een groter publiek. “It’s all related anyway”, aldus de zangeres.

Info + Tickets

[/three]
[three_last type=”separate”]

E-Flyer Mr. Sipp & Dexter Allen (Mr. Sipp)

WO 7 OKTOBER / LIJSTJE VAN JOHAN / BLUES / MR. SIPP & DEXTER ALLEN / DINERCONCERT / 21.00 uur

In de jaren 20 van de vorige eeuw werden in de Mississippi Delta de eerste bluesplaten ooit opgenomen. Bijna een eeuw later is de blues hier alles behalve uitgestorven. De twee artiesten uit Jackson, Mississippi die vanavond met hun band het podium betreden zijn hier het levende bewijs van. MR. SIPP wordt niet voor niets The Mississippi Blues Child genoemd, hij is één van de jonge sterkhouders van de blues wereldwijd. Al op zijn zesde pakte hij de gitaar op en ruim dertig jaar later is hij niet alleen dit instrument meester, maar beschikt hij ook over een geweldige stem en schrijft hij zelf zijn teksten en muziek. Daar bovenop is hij een rasentertainer, op het Moulin Blues Festival dit jaar werd hij door velen gezien als de beste act van het festival. In de video van de debluesradio.com hieronder zie je hoe hij het festival op stelten zet door gekke fratsen uit te halen met het publiek. Dexter Allen speelt de blues met een mix van R&B, soul en funk. Op zijn twaalfde begon hij als bassist in het gospelkoor van zijn vader die pastoor was. Tegenwoordig speelt hij ook gitaar en predikt hij het evangelie van de blues met overgave. Recentelijk maakte Dexter Allen zijn opwachting in de film over James Brown – Get on Up (2014).

Info + Tickets

[/three_last]
[three type=”separate”] [/three]
[three_last type=”separate”]

HET LIJSTJE VAN JOHAN:
vr 21 aug – Laurence Jones
do 17 sept – John Primer & Kat Riggins
zo 20 sept – Mississippi Heat
ma 28 sep – John Mayall
wo 7 okt – Mr. Sipp & Dexter Allen
za 24 okt – Eric Bibb
zo 25 okt – Popa Chubby
do 29 okt – Dana Fuchs
do 12 nov – Texas Cannonballs
za 14 nov – Jack Hustinx & The Southern Aces feat. Malford Milligan
do 19 nov – Warren Haynes
vr 20 nov – The Edgar Winter Band
vr 22 april 2016 – Otis Taylor

Let op: Het Lijstje van Johan wordt telkens aangevuld met nieuwe namen…


Ook op Blues Magazine ...