Het lijstje van Johan

NIEUW SEIZOEN LIJSTJE VAN JOHAN

Ook in de herfst is er weer volop blues in de North Sea Jazz Club, aangevoerd door bluesfanaat en gastprogrammeur Johan Derksen.

Iedereen kent Derksen als dé voetbalspecialist, maar waar hij echt warm van wordt is de blues. Op zijn avonden is hij uw gastheer en zeker niet te beroerd om u persoonlijk aan te steken met zijn passie voor blues. Sinds maart 2014 passeerden onder anderen namen als Mud Morganfield, Ian Siegel, Keb’ Mo’, The Holmes Brothers, Tail Dragger, The Paladins, Robben Ford, Duke Robillard, Guy Forsyth, Allen Toussaint en Curtis Salgado al de revue.

Ook in het nieuwe seizoen is er genoeg te zien voor de bluesliefhebber in de North Sea Jazz Club. De beste bluesconcerten dit najaar in de North Sea Jazz Club, en dat zijn de komende weken: TEXAS CANNONBALLS, JACK HUSTINX and THE SOUTHERN ACES feat. MALFORD MILLIGAN en WARREN HAYNES.

North Sea Jazz Club
Pazzanistraat, Westerpark, Amsterdam
www.northseajazzclub.com

Texas Cannonballs

DO 12 NOVEMBER TEXAS BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / THE TEXAS CANNONBALS / DINERCONCERT / 21.00 uur

De blues bestaat in alle soorten en maten, vooral de verschillende regio’s in de Verenigde Staten drukken er ieder een eigen stempel op. Eén van die grote stromingen is de Texas blues met zijn country- en rock-‘n-roll-invloeden en een focus op de sologitaar. En die Texas blues is in goede handen bij de uit Austin afkomstige Texas Cannonballs, die geheel in de traditie van Freddie King en Stevie Ray Vaughan de blues met veel swing spelen.De Texas Cannonballs zijn een all-star ensemble opgebouwd uit de crème de la crème van de Texas blues scene. Met zanger en gitarist Hector Watt heeft de band een charismatische frontman in huis die eerder in de Lou Ann Barton Band speelde. Gitarist Dave Herrero speelt zijn rock-‘n-roll-licks met heel veel soul. Basgitarist Preston Hubbard was jarenlang de bassist van de Fabulous Thunderbirds en speelde verder met onder anderen B.B. King, Albert King en John Lee Hooker. De jonge hond van de band is drummer “The Echo”, die het vak van Uncle John Turner leerde.

Info + Tickets

E-Flyer Jack Hustinx & The Southern Aces Ft. Malford Milligan

ZA 14 NOVEMBER BLUES / ROOTS /LIJSTJE VAN JOHAN / JACK HUSTINX & THE SOUTHERN ACES feat. MALFORD MILLIGAN / DINERCONCERT / 21.00 uur

Jack Hustinx – oprichter en frontman van de rootsband Shiner Twins – presenteert tijdens een korte Nederlandse tour zijn nieuwe solo-CD die hij in Austin, Texas schreef en opnam. Hierbij werd hij geholpen door Texaanse muzikanten zoals Malford Milligan, Derek O’Brien, Harry Bodine, Robert LaRoche en Sheree Smith. Met zijn Southern Aces gaf hij onlangs een aantal zeer succesvolle concerten in Texas.In de North Sea Jazz Club wordt Jack Hustinx bijgestaan door twee artiesten die meedoen op zijn nieuwe album: powerhouse vocalist Malforn Milligan en slide gitarist Harry Bodine. MALFORD MILLIGANMalford Milligan zingt de blues met veel soul, niet voor niets wordt hij vergeleken met Otis Redding en Al Green. Hij en Jack Hustinx werkten al eerder succesvol samen aan het album Sweet Cherry Soul dat onder Milligan’s naam uitkwam. Nu zijn de rollen omgedraaid en ondersteunt Malford Milligan Jack Hustinx bij het uitbrengen van zijn nieuwe solo-CD.

Info + Tickets

E-Flyer Warren Haynes

DO 19 NOVEMBER / LIJSTJE VAN JOHAN / BLUES / AMERICANA / WARREN HAYNES / 21.00 uur

Soms denk je dat je iemand door en door kent, maar dan blijkt diegene toch weer een verrassing in petto te hebben. Zo is het ook met het Warren Haynes. Deze Grammy Award-winnende artiest wordt door velen gezien als één van de hoekstenen van het Amerikaanse muzieklandschap. Hij speelde in drie legendarische blues/rock-bands – The Allman Brothers Band, Gov’t Mule en The Dead – en staat bekend als iemand die altijd op zoek is naar verbreding van zijn creatieve spectrum. Met zijn nieuwe album Ashes and Dust en de gelijknamige tour doet hij precies dat. Hij ging een samenwerking aan met de Americana-formatie Railroad Earth en creëerde een plaat met akoestische arrangementen – met viool, banjo en contrabas – een rootsy soundscape en gevoelige zang.“These songs were each very important to me when they were written, especially since some of them go so far back. They’re all visual memories and experiences of certain time periods that I tried to capture in song. They really represent a collection of memories in my life.” – Warren HaynesIn zijn Europese tour bundelt hij de krachten met het roots-trio ChessBoxer en de drummer Jeff Sipe. Dit keer geen gierende gitaren of stadionrock, maar een warm, persoonlijk optreden in de intieme setting van de North Sea Jazz Club

Info + Tickets

HET LIJSTJE VAN JOHAN:

do 12 nov – Texas Cannonballs
za 14 nov – Jack Hustinx & The Southern Aces feat. Malford Milligan
do 19 nov – Warren Haynes
vr 20 nov – The Edgar Winter Band
za 21 nov – Martha Reeves & The Vandellas

vr 22 april – Otis Taylor
vr 29 april – Bettye LaVette

Let op: Het Lijstje van Johan wordt telkens aangevuld met nieuwe namen…


Ook op Blues Magazine ...