Het lijstje van Johan

Nieuw seizoen Lijstje Van Johan

Ook in 2016 is er weer volop blues in de North Sea Jazz Club, aangevoerd door bluesfanaat en gastprogrammeur Johan Derksen.

Iedereen kent Derksen als dé voetbalspecialist, maar waar hij echt warm van wordt is de blues. Op zijn avonden is hij uw gastheer en zeker niet te beroerd om u persoonlijk aan te steken met zijn passie voor blues. Sinds maart 2014 passeerden onder anderen namen als Mud Morganfield, Ian Siegel, Keb’ Mo’, The Holmes Brothers, Tail Dragger, The Paladins, Robben Ford, Duke Robillard, Guy Forsyth, Allen Toussaint en Curtis Salgado al de revue.

Ook in het nieuwe seizoen is er genoeg te zien voor de bluesliefhebber in de North Sea Jazz Club. De beste bluesconcerten deze winter in de North Sea Jazz Club, en dat zijn de komende weken:

ERWIN JAVA & FRIENDS FEAT. DI-REED + FLAVIUM, THE PALADINS EN SHUGGIE OTIS.

North Sea Jazz Club
Pazzanistraat, Westerpark, Amsterdam
www.northseajazzclub.com

E-Flyer Erwin Java

DO 28 JANUARI / BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / ERWIN JAVA & FRIENDS FEAT. DI REED + FLAVIUM / DINERCONCERT / 21.00 uur

Bluesman pur sang Erwin Java komt terug naar de club! In zijn imposante carrière maakte hij deel uit van Herman Brood’s Wild Romance en vormde hij samen met Harry Muskee het kloppend hart van Nederlands bekendste bluesband Cuby and the Blizzards. Tegenwoordig speelt hij in een nieuwe allstar-formatie: King of the World, waarmee hij al twee keer eerder in de club stond. Voor deze avond stelt hij een speciale begeleidingsband samen om een nieuwe rijzende ster aan het bluesfront te begeleiden: de zangeres Di Reed.
De in Houston, Texas geboren en getogen Di Reed groeide op als soul- en gospelzangeres en was nauw betrokken bij een groot aantal muziekprojecten van hoog niveau. Zo speelde ze al met Stevie Wonder, Barry White, Smokey Robinson, Christina Aguilera, Elton John, Gwen Stefani, Macy Gray, Def Lepperd, Usher en zingt vast in de band van Rod Stewart. Maar vanavond is het all about the blues!
Als kers op de taart is er ook nog een voorprogramma in de vorm van één van de meest toonaangevende bluesbands van Nederland: Flavium. Bluesklassiekers “Nightlife” en “Nobody Knows You When You’re Down and Out” bezorgden de band noteringen in de hitlijsten. In april dit jaar werd Flavium opgenomen in de Dutch Blues Hall of Fame.

Info + Tickets

E-Flyer The Paladins

WO 24 FEBRUARI / BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / THE PALADINS / DINERCONCERT / 21.00 uur

The Paladins komen terug naar de club! Deze rock-‘n-roll-helden uit San Diego, Californië toeren al sinds de jaren 80 en speelden in de zomer van 2014 de club al een keer plat.Het begon voor The Paladins allemaal toen de middelbare schoolvrienden Dave Gonzalez (gitaar en zang) en Thomas Yearsley (basgitaar) de band begonnen eind jaren 70. Met hun oldschool benadering van rockabilly, R&B en blues maakten ze al gauw indruk in Californië en daarbuiten. Het grote succes verkregen ze met hun platen bij het beroemde Alligator Records. De eerste daarvan – The Paladins uit 1986 – werd door niemand minder dan Kim Wilson van The Fabulous Thunderbirds geproduceerd.
Een tijd lang was het rustig rondom The Paladins omdat gitarist Dave Gonzalez zich richtte op zijn andere band The Stone River Boys. Maar na een reünieconcert in 2011 op het Ink & Iron Festival in Californië hebben The Paladins gelukkig de draad weer opgepakt en zijn ze ook vanavond weer in de North Sea Jazz Club te bewonderen.
Net als bij het vorige concert in de club wordt de muzikale omlijsting van vanavond verzorgd door DJ Miss Twist die met haar rock-‘n-roll en bluesplaten een goeie sier maakte bij The Paladins zelf.

Info + Tickets

E-Flyer Shuggie Otis

ZO 6 MAART / BLUES / FUNK / R&B / SOUL / SHUGGIE OTIS / DINERCONCERT / 21.00 uur

Wegens succes herhaald: Shuggie Otis komt terug naar de club. Blues, funk, R&B en soul, Shuggie Otis speelt het allemaal. Naast een diversiteit aan stijlen speelt hij ook nog eens meerdere instrumenten zoals piano, basgitaar, drums en gitaar, waarvan laatstgenoemde zijn favoriet is. Hij begon ermee toen hij twee was en trad al op met zijn vader – Johnny Otis – op zijn twaalfde. Hij moest zich vermommen met zonnebril en nepsnor om in nachtclubs mee te kunnen spelen.
Naast veelzijdige eigen albums – Here Comes Shuggie Otis, Freedom Flight en Inspiration Information – heeft hij ook met grootheden samengewerkt. Met zijn vader Johnny Otis, Al Kooper, Preston Love en zelfs bas bij Frank Zappa. Zijn ‘Strawberry Letter 23’ werd een wereldhit als cover door de Brothers Johnson.
In 2016 komt Shuggie Otis met een gloednieuw soloalbum, zijn eerste sinds 40 jaar. In het najaar van 2015 kunnen de fans daar al een voorproefje van horen in de vorm van de single ‘Ice Cream Party’. In deze track laat Shuggie zijn psychedelische kant zien met gitaarwerk van formaat. In de North Sea Jazz Club speelt Shuggie Otis voor het eerst zijn nieuwe materiaal in Nederland, een unieke kans voor de fan.

Info + Tickets

HET LIJSTJE VAN JOHAN:

za 23 januari – Rhiannon Giddens
do 28 januari – Erwin Java & Friends feat. Di-Reed + Flavium
wo 23 februari – The Paladins
zo 6 maart – Shuggie Otis
za 12 maart – Shemekia Copeland
do 31 maart – Ralph de Jongh
zo 17 april – Corey Harris
vr 22 april – Otis Taylor
do 28 april – Blues Caravan
vr 29 april – Bettye LaVette

Let op: Het Lijstje van Johan wordt telkens aangevuld met nieuwe namen…

Lees ook :