Het lijstje van Johan

Nieuw seizoen Lijstje Van Johan

Ook in het najaar van 2016 is er weer volop blues in de North Sea Jazz Club, aangevoerd door bluesfanaat en gastprogrammeur Johan Derksen.

Iedereen kent Derksen als dé voetbalspecialist, maar waar hij echt warm van wordt is de blues. Op zijn avonden is hij uw gastheer en zeker niet te beroerd om u persoonlijk aan te steken met zijn passie voor blues. Sinds maart 2014 passeerden onder anderen namen als Mud Morganfield, Ian Siegel, Keb’ Mo’, The Holmes Brothers, Tail Dragger, The Paladins, Robben Ford, Duke Robillard, Guy Forsyth, Allen Toussaint en Curtis Salgado al de revue.

Ook in het nieuwe seizoen is er genoeg te zien voor de bluesliefhebber in de North Sea Jazz Club. De beste bluesconcerten deze herfst en winter in de North Sea Jazz Club, en dat zijn de komende weken: Laurence Jones, Mac Arnold en Big Daddy Wilson 

e-flyer-laurence-jones-1-dec

DONDERDAG 1 DECEMBER BLUES  / LIJSTJE VAN JOHAN / BLUES / LAURENCE JONES / 21.00 uur
Als je de rauwe zang en het virtuoze gitaarspel van Laurence Jones hoort, is het nauwelijks voor te stellen dat deze Engelsman pas 23 jaar oud is. Samen met bassist Roger Inniss en drummer Phil Wilson heeft de band een ruige, recht-toe-recht-aan sound, zonder poespas. Blueslegende Walter Trout – bekend van John Mayall’s Bluesbreakers – noemt Laurence Jones “een kruising tussen Eric Clapton en Buddy Guy: een genie.”Met zijn zelfgeschreven teksten en rake gitaarsolo’s heeft Laurence Jones zijn muzikale belofte al ruimschoots ingelost. Zijn Young Artist of the Year-awards bij de British Blues Awards in 2014 en 2015 zijn hier het bewijs van. In 2015 stond hij als de jongste Summer Sessions All Star op het podium van de club.Dit jaar bracht Laurence Jones alweer zijn vierde album (Take Me High) uit. De productie was in handen van niemand minder dan Mike Vernon, die eerder al samenwerkte met Eric Clapton, Fleetwood Mac, Peter Green en David Bowie.
Info en tickets

e-flyer-mac-arnold

ZONDAG 11 DECEMBER BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / MAC ARNOLD & PLATE FULL O’ BLUES / 21.00 uur
Veel authentieker dan Mac Arnold – geboren op een boerderij in South Carolina als één van dertien kinderen – vind je ze niet in het blueslandschap. Zijn eerste gitaar maakte hij van een jerrycan, hout, spijkers en kippengaas. Al op jonge leeftijd werd Mac Arnold aangestoken met het bluesvirus en in zijn begintijd speelde hij zelfs samen met James Brown (toen nog op piano).Voor een echte bluesman zoals Mac was in de jaren 60 een verhuizing naar Chicago onvermijdelijk. In the home of the blues kwam hij in no time in de band van de legendarische Muddy Waters terecht die tegen hem zei: “son, if you’re from the south, you can play!” Na meer dan 10 jaar getoerd te hebben als bassist bij Muddy in de band vormde Mac Arnold The Soul Invaders, met wie hij de begeleiding deed voor B.B. King en later The Temptations.Sinds dik tien jaar is Mac Arnold de frontman van zijn eigen band. Met de jonge honden Austin Brashier (gitaar) en Max Hightower (toetsen) serveert hij met zijn zelfgemaakte gitaren de bezoeker van de club vanavond tijdens een dinerconcert a Plate Full O’ Blues: extra large, zonder poespas.
Info en tickets

e-flyer-big-daddy-wilson

ZATERDAG 14 JANUARI BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / BIG DADDY WILSON / 21.00 uur
De Amerikaanse Big Daddy Wilson verliet North Carolina in 1979 toen hij als soldaat werd gestationeerd in Duitsland. Na zeven jaar trouwe dienst besloot hij er te blijven. Hij werd er in een klap twee keer verliefd: op een Duitse dame (Helga) én op de blues. In een rokerige club trof hij die blues, “calling him loud and clear.”Op zijn meest recente album, Time, bewees Wilson te beschikken over een klassieke, maar vooral tijdloze blues sound. “A voice baptized in the river of African- American song – a voice with the power to heal.” Zo karakteriseert deltabluesheld Eric Bibb zijn goede vriend en collega.Na een uitverkocht concert in 2014 in de club is Big Daddy Wilson deze winter terug in Amsterdam voor een concert waarbij hij met zijn donkere, diepe stem de bezoeker opnieuw een mix van blues, gospel en soul voorschotelt. Eind januari komt zijn nieuwe album Neckbone Stew uit waarvan men vanavond vast een exclusieve preview mag verwachten.
Info en tickets

North Sea Jazz Club
Pazzanistraat, Westerpark, Amsterdam
www.northseajazzclub.com

Het lijstje van Johan

do 01 dec – Laurence Jones
zo 11 dec – Mac Arnold & Plate Full O’ Blues
zo 15 jan 2017 AJ Plug
za 21 jan 2017 – Blues Harp Explosion!
zo 22 jan 2017 – Ana Popovic
wo 25 jan 2017 – Marcia Ball
do 26 jan 2017 – Sari Schorr
vr 27 jan 2017 – Meena Cryle & The Chris Fillmore Band
zo 29 jan 2017 – Little Roger & The Houserockers
vr 03 feb 2017 – The Blues Giants
vr 17 mrt 2017 – Sharrie Williams
do 23 mrt 2017 – Ralph de Jongh
vr 24 mrt 2017 – Eric Bibb
vr 26 mei 2017 – Walter Wolfman Washington