Het eerste bluesfestival in Almere was zaterdagavond , 7 november 2009, een groot succes. In een uitverkochte kleine zaal van de Kunstlinie traden Big Blind, Catfish Keith en Ian Siegal op.

Het publiek vermaakte zich kostelijk. Ook de groepen waren te spreken over het goede geluid en de sfeer.

De organisatie wil het festival volgend jaar weer organiseren.

Op Omroep Flevoland is een video te zien met korte interviews :
http://www.omroepflevoland.nl/Nieuws/65005/eerste-bluesfestival-succesvol

Blues-in-Almere-2009

Verslag ingestuurd door Lien Rentmeester

Als we de zaal binnen komen lopen is Big Blind net begonnen, de sfeer zit er meteen goed in en de zaal is redelijk vol. Ze spelen veel nummer van hun nieuwste cd ‘Circus left town’ en de zaal is enthousiast zoals wel blijkt als ze ‘natural high’ spelen en de zaal uit volle borst mee staat te zingen.

Na een heerlijk optreden van haast een uur komt Catfish Keith het podium op, later blijkt hij een van de voorbeelden van Ian Siegal te zijn. Ik vrees een beetje dat het Nederlandse publiek niet zo van akoestische blues houdt want er wordt helaas veel doorheen gekletst, maar na een ‘ssst, I’m trying to play, shut up’ van Keith is het even stiller. Zonde want hij verdient het wel, lekkere oude blues standards gezongen met rauwe stem en national steel, slide en gewoon.

En daarna natuurlijk Ian Siegal and Band. Verbazingwekkend weinig nummers van zijn laatste album ‘Broadside’ want zoals hij zelf zegt ‘if you want to hear those songs, just buy the album’. Was weer een lekkere mix van oude, nieuwe nummers en covers. Helemaal heerlijk was het toen hij Wesley het podium op vroeg om een solo op ‘mortal coil shuffle’ te doen, sowieso een onwijs lekker nummer maar zeker als het ruim een kwartier gerekt wordt met die heerlijk bluesharp..

Helaas moesten we de laatste trein halen en hebben we de toegiften gemist, maar ik weet wel dat het een feestje was, alle artiesten van de avond bij elkaar jammend genietend de blues spelen. Een uitverkochte eerste editie van Blues in Almere, zeer geslaagd en hoop dat het volgend jaar minstens zo mooi wordt!

www.bluesinalmere.nl


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.