Blues en bluesrock zijn twee graag geziene stijlen in de Zaanstreek en om het publiek tegemoet te komen doen de mensen van De Kade er dan ook alles aan om de grootste namen naar De Kade te halen. Na de zomervakantie hebben ze dan ook een paar zeer interessante namen op het podium staan die ze jullie zeker niet willen onthouden.

Barrelhouse (2010 press photo)

Op vrijdag 17 september 2010 komt een van de oudste Nederlandse bluesbands Barrelhouse naar De Kade. Opgericht in 1973 bestaan ze ondertussen al weer bijna veertig jaar en met hun laatst uitgebrachte cd “Vitage Blues” bewijzen ze opnieuw de ziel van de blues te kunnen pakken.

“Vintage Blues” bevat een combinatie van eigen werk en nummers van artiesten als BB King, John Lee Hooker, Billy Holliday en Muddy Waters op een bijzondere manier opgenomen en dat resulteert in een sfeer die alleen voor 1970 gemaakt werd.

Ook Barrelhouse is zich in haar dertigjarig bestaan blijven ontwikkelen. Veel verschillende invloeden zijn er in het bandgeluid te horen. Maar het wezen van Barrelhouse is hetzelfde gebleven:bluesy en soulful, hypnotiserend en ontroerend in de ballads, dan weer uitbundig swingend in de up tempo nummers. De bezetting is onveranderd gebleven, met aan het hoofd Tineke Schoemaker met de mooiste en meest intrigerende blues-stem van Nederland. Na dertig jaar is Barrelhouse zowel live als op de plaat nog steeds een band van topklasse.

Popa Chubby

Op zaterdag 30 oktober 2010 komt de bluesgigant Popa Chubby naar Zaandam waar hij het podium letterlijk en figuurlijk zal vullen met zijn indrukwekkende verschijning en, uiteraard, met blues.

Ted Horowitz, zoals hij echt heet, liet zich inspireren door bluesiconen als Stevie Ray Vaughn, Buddy Guy, Willie Dixon en The Three Kings. Popa Chubby is een imposante figuur met een charisma zo groot dat het van de muren afspat. Als magistraal gitarist met een stem als een donderslag die af en toe klinkt als een zachte streling van je trommelvlies, bewijst Popa Chubbytelkens weer dat hij soul in zich heeft.

De combinatie van dampende bluesrock en rock ‘n roll, tomeloze energie, superieure muzikaliteit en een onderhoudende podiumpresentatie zorgt ervoor dat zijn concerten telkens van hoge kwaliteit zijn. Een absolute aanrader voor blues- en bluesrockliefhebbers!

Meer informatie over bovenstaande concerten, zie www.kade.nl


Ook op Blues Magazine ...