Johan Derksen de grondlegger van het Blues Festival in Grolloo was even in zijn zomer verblijf in Grolloo en nam een kijkje op het in aanbouw zijnde festival terrein.

Met een goedkeurende blik aanschouwde hij de activiteiten op het terrein waar het eerste weekend van juni een tent komt te staan met een capaciteit van ruim 13.000 toeschouwers.

Johan Derksen en de organisatoren hebben naast Bonnie Raitt inmiddels ook Beth Hart, Tedeschi Trucks Band, Jools Holland, Ana Popovic, Jimmie Vaughan, JJ Grey en Robert Randolph voor het festival vastgelegd.

Derksen: “We willen het hele evenement de sfeer laten uitademen van Woodstock. Maar dan met betere faciliteiten natuurlijk. Het festivalterrein van Grolloo is daarvoor een ideale locatie. Bluesmuziek is voor mij genieten. In een passende omgeving met gelijkgestemde zielen. En natuurlijk hoop ik dat er straks op het podium leuke, spontane dingen gebeuren. Jools Holland bijvoorbeeld, is gek op jammen en improviseren en de blues leent zich daar natuurlijk perfect voor.”

Voor de fans van Bonnie Raitt is het festival een unieke mogelijkheid deze 10-voudig Grammy-winnares live te zien optreden. De zangeres zal verder geen optredens in ons land verzorgen en zal op de tweede dag van het festival te zien zijn

blues festival grolloo johan derksen

blues festival grolloo johan derksen

blues festival grolloo johan derksen

Bron & Foto’s: Herman van Oost