Iedereen kent hem als dé voetbalspecialist, maar waar Johan Derksen echt warm van wordt is bluesmuziek. Johan Derksen stelde in samenwerking met de North Sea Jazz Club een lange lievelingslijst met bluesartiesten samen. De beste bluesconcerten dit najaar in de North Sea Jazz Club, en dat zijn de komende weken: JOANNE SHAW TAYLOR, JIMMY LAFAVE en MATT ANDERSEN.

North Sea Jazz Club
Pazzanistraat, Westerpark, Amsterdam
www.northseajazzclub.com

[three type=”separate”]

eflyer Joanne Shaw Taylor

ZA 4 OKTOBER BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / JOANNE SHAW TAYLOR / DINERCONCERT / 21.00 uur

Joanne Shaw Taylor is een van de meest belovende vrouwelijke bluesrockers van dit moment. Niet voor niets schuift Joe Bonamassa haar steeds naar voren, als hem wordt gevraagd zijn favoriete jonge bluesrock artiesten te noemen.

info + tickets

[/three]

[three type=”separate”]

eflyer Matt Andersen

WO 8 OKTOBER BLUES / FOLK / LIJSTJE VAN JOHAN / MATT ANDERSEN / DINERCONCERT / 21.00 uur

De Canadees Matt Andersen is een man uit een stuk. Vooral muzikaal gezien. Zijn sound is zo recht voor z’n raap dat hij de zaal in zijn eentje bij de strot grijpt.Tegenover B.B. King zou hij niet durven beweren dat hij een bluesman is, zegt hij zelf, maar dat staat voor zijn fans wel vast. Hij mengt de blues met folk en soul. Andersen deelde het podium met artiesten als Randy Bachman en Bo Diddley en sleepte meerdere prestigieuze prijzen in de wacht. Groots en meeslepend. Blueskenner bij uitstek Johan Derksen is vanavond uw gastheer. En hij zal zeker niet te beroerd zijn om u persoonlijk aan te steken met zijn passie voor de blues.

info + tickets

[/three]

[three_last type=”separate”]

eflyer Jimmy LaFave

DO 9 OKTOBER BLUES / LIJSTJE VAN JOHAN / JIMMY LAFAVE / DINERCONCERT / 21.00 uur

De Amerikaanse artiest Jimmy LaFave heeft in ruim dertig jaar tijd een indrukwekkende discografie opgebouwd. Zijn album ‘Favorites 1992 – 2001’ geeft een indruk van zijn veelzijdige repertoire: doorleefde americana met invloeden van country, folk en blues. LaFave heeft zich het grootste deel van zijn leven toegewijd aan het maken van muziek. Als jonge jongen in Texas raakte hij geïnspireerd door songwriters uit de traditie van Woody Guthrie. Deze Oklahoma-roots hoor je nog steeds duidelijk in zijn sound, ook al woont hij al jaren in muziekstad Austin. Blueskenner Johan Derksen, tevens de grootste fan van LaFave, is vanavond uw gastheer. Hij zal zeker niet te beroerd zijn om u persoonlijk aan te steken met zijn passie voor de blues.

info + tickets

[/three_last]

Ook op Blues Magazine ...