derksen

Het lijstje van JohanIedereen kent hem als dé voetbalspecialist, maar waar Johan Derksen echt warm van wordt is bluesmuziek.

Derksen: “Met praten en schrijven over voetbal verdien ik de kost, maar mijn passie is de blues. Jaarlijks trek ik een paar weken door Amerika, op zoek naar mijn helden.

Het feit dat de radiostations geen blues meer draaien, betekent niet dat deze tijdloze muziek niet meer bestaat. De blues is springlevend en dat gaan we bewijzen in de North Sea Jazz Club in Amsterdam, waar we regelmatig bluesconcerten zullen organiseren.

De basis van de hedendaagse moderne muziek kan niet om zeep geholpen worden door smakeloze programmasamenstellers en disc jockeys die hun oren laten hangen naar de commercie. De radio houdt het publiek dom. U bent van harte welkom in de North Sea Jazz Club.”

Johan Derksen stelde in samenwerking met de North Sea Jazz Club een lange lievelingslijst met bluesartiesten samen. De laatste bluesconcerten in de North Sea Jazz Club voor de zomer zijn komende weken:

za 24 mei – Tail Dragger
za 7 jun – RJ Mischo Band

Reeds geweest
16 mrt – Preston Shannon Band
27 mrt – King of The World (albumpresentatie)
29 mrt – Eddy “The Chief” Clearwater & The Juke Joints
17 april – Ian Siegal Band
20 april – Mud Morganfield
4 mei – John Primer

North Sea Jazz Club
Pazzanistraat, Westerpark, Amsterdam
www.northseajazzclub.com

Een voorbeeld van een recent optreden in de North Sea Jazz Club is de Preston Shannon Band op 16 maart 2014. Bekijk hieronder het filmpje:


Ook op Blues Magazine ...