logo's blues alive 2.pages

Blues Alive Boxmeer

Zaterdag 17 september is het weer zover: Blues Alive Boxmeer. Het is alweer de derde editie van dit Bluesfestival in Boxmeer, in de prachtige locatie ‘De Weijer. Sfeervol en intiem, zo werd het festival afgelopen edities beschreven door de bezoekers, die zowel uit de regio als uit de rest van het land het festival bezochten. En die met een bijzonder goede line-up, dat ook. De sfeer werd ook door die artiesten als uniek beschreven. Het spelen van Blues muziek in een voormalig klooster in een intieme setting is hen wel heel erg goed bevallen.

De artiestenrij liegt er wederom niet om. Vooral afkomstig uit de Blues regio’s in de Verenigde Staten. Het hoofdpodium wordt bespeeld door SaRon Crenshaw – bijgestaan door Blind B’ & the Visionairs -, Tail Dragger – bijgestaan door Robbert Fossen en als afsluiter Preston Shannon die wordt bijgestaan door Fat Harry & the Fuzzy Licks. Meer over deze artiesten later.

Tijdens de ombouw van het podium speelt Michael Roach in de foyer nog de sterren van de hemel. In drie sets neemt hij je mee naar zijn roots, geheel in de traditie van blues.

Driemaal is scheepsrecht. Dat spreekwoord neemt de organisatie van Blues Alive Boxmeer wel erg letterlijk. De edities van 2014 en 2015 waren van een erg goed niveau in de klassieke blues en het voorzichtige aantal bezoekers aan de eerste versie in 2014 steeg in 2015, maar moet dit jaar het aantal van 300 kunnen bereiken.

“Dat gaat dit jaar echt gebeuren” zegt bluesliefhebber en mede-organisator Frank van Gemert. “Er is veel geld geïnvesteerd in de twee voorgaande versies van het festival. Wanneer we dit jaar het aantal van 300 bezoekers overschrijden, zet ik een stichting op voor Blues Alive Boxmeer, waarmee ik de toekomst van het festival waarborg. Maar nu vooral werken aan het behalen van dat aantal bezoekers: dat is het doel dit jaar. Nou ja.., naast een wederom fantastisch festival natuurlijk”. Van Gemert en De Weijer doen er in ieder geval alles aan.

Aan de line-up zal het niet liggen:

mroach2
Michael Roach

Michael Roach, geboren in Washington D.C.  en als boerenzoon leerde hij de blues van de besten. John Jackson, John Cephas en Jerry Ricks. Michael componeert zijn eigen blues en liedjes uit zijn eigen ervaring.

saron-crenshaw
SaRon Crenshaw

SaRon Crenshaw is een in Europa nog onontdekte blues-diamant. Hij houdt al een gitaar vast sinds zijn tiende en dat hoor je. Dat zie je! Hij is een extreem getalenteerde gitarist en met die gitaar – gesigneerd door B.B. King himself – reist hij stad en land af om te spelen. Jazz and Rythm and Blues. De organisatie waarschuwt vast: je wordt verliefd op zijn elektrische en akoestische spel. Fenomenaal. SaRon had overigens de ongelofelijke eer om in het voorprogramma te spelen van Robert Cray en B.B. King op de grote podia van Connecticut. SaRon is een krachtige entertainer en niet bang om zijn optreden zo de zaal mee in te nemen.

dsc2648-taildragger-10x15-x300-dpi
Tail Dragger

James Yancey Jones klonk in zijn jongere jaren al doorleefd. Tail Dragger is “lowdown and dirty real deal Chicago Blues at its best”. Precies dat wat we graag zien op Blues Alive Boxmeer. Met meer huwelijken dan albums op z’n naam mag het duidelijk zijn dat de blues er tijdens live concerten vanaf druipt.

dsc0632preston-shannon-sbn-2013
Preston Shannon

Ten slotte: Preston Shannon. Ook wel ‘The King of Beale Street Blues’ genoemd. Hij komt rechtstreeks uit Memphis, Tennessee, home of the blues. Preston Shannon is een zanger-gitarist met een ritmische slag en een soulvolle, raspende stem die doet denken aan Otis Redding en Bobby Womack. Preston Shannon speelt nooit zonder blazerssectie. In de Weijer wordt hij begeleid door Fat Harry & The Fuzzy Licks. Verwacht dansbare, groovy brass blues met hier en daar een ballad die je bij de strot grijpt.

Er zijn al heel veel van het aantal beschikbare kaarten voor Blues Alive Boxmeer verkocht, wees er dus gauw bij én geniet van een van de sfeervolste en intiemste bluesfestivals in het land, met een keur aan buitenlandse artiesten!!

Informatie, reserveringen, kaartverkoop
De Weijer Theater, De Raetsingel 1, 5831 KC Boxmeer. Telefoon: 0485-574919
Zaterdag 17 september 2016. Aanvang: 20.15 uur Deuren open: 19.30 uur
Losse toegangskaarten: € 29,50 te bestellen via: www.bluesaliveboxmeer.nl