Blue Haze
Café Wilem Slok, Utrecht
1 oktober 2011

Tekst: Gerrit Harmsen / Foto’s: Marcel Wolthers

Foto Blue Haze fijne opener bij Vreedenblues, 1 oktober – 2011

Het eigenlijk veel te kleine Willem Slok startte zaterdag 1 oktober weer met de maandelijkse Vreedenblues avonden.
Tot en met mei is de eerste zaterdag van de maand weer ingeruimd voor fijne bluesbands. Voor BlueHaze de taak om het seizoen na opener Robert Lighthouse een goed vervolg te geven. De vaste liefhebbers zijn ook vanavond weer aanwezig en het is dan ook gezellig druk in het café. De heren beginnen met 2 instrumentale songs en gelijk wordt duidelijk dat de band er zin in heeft. Frontman Volkert Cats wordt ondersteund door gitarist Joël van Heteren, drummer Herman Scholte en bassist Ben Brandsen. Het viertal strooit een breed repertoire het café in. Soms lekker stevig tegen de rock aan, dan weer heerlijke bluesrock, om daarna weer heel makkelijk te switchen naar een klassieker van Freddie King. De tijd vliegt, en rond 22.15 zit de eerste set er al weer op.

Foto Blue Haze fijne opener bij Vreedenblues, 1 oktober – 2011

Nadat wat verfrissingen gaat de band  in de 2de set weer op dezelfde voet verder.
Shake Rattle Roll, Mojo Working en Everybody Must Get Stoned worden door het publiek met enthousiasme ontvangen. Als Duketown Slim even aansluit met zijn bluesharp staat menigeen al te swingen en kunnen ook de laatste niet meer ontkomen aan wat wisselingen van de voeten. Volkert neemt hierna de spreekwoordelijke teugels weer in handen en heeft met zijn grappen en grollen tijdens de aankondigingen de lachers op zijn hand.
Dan blijkt Volkert bereidt nog eenmaal te teugels uit handen te geven. Sinds het optreden van JennBBlues is de frontvrouw van deze band namelijk regelmatig in Utrecht te vinden.

Foto Blue Haze fijne opener bij Vreedenblues, 1 oktober – 2011

Als Jennifer Bomert achter de microfoon plaats neemt weten velen al wat er gaat gebeuren.
We krijgen de bevestiging als deze geweldige bluesstrot open gaat. Dan is Vreedenblues definitief ingenomen door de muzikanten. Hierna krijgen we met Little Red Rooster  de zoveelste kraker door BlueHaze over ons heen. Historisch besef blijken de heren ook in nog huis te hebben en als eerbetoon aan Nederlands bluesicoon Harry Muskee worden we dan ook verwend met het mooie Window Of My Eyes. Van tijdwaker Ton krijgt de band dan nog de ruimte voor één nummertje en blijkt deze avond een prima start van weer een seizoen Vreedenblues.

Foto Blue Haze fijne opener bij Vreedenblues, 1 oktober – 2011

Zaterdag 5 november zijn we om stipt 21.00 weer terug met de Rootsblues van The Mercymen. Daarnaast is duidelijk geworden dan met de CD presentatie van BluesMotel’s nieuwe release er op zondagmiddag een extra Vreedeblues editie zal zijn.

Voor meer foto’s: http://www.flickr.com/photos/metrique/sets/72157627712450297/

Website: www.bluehaze.nl & www.willemslok.com


Ook op Blues Magazine ...