Deze dagen is er veel nieuws geweest in muziekland omtrent de plannen … Drummer Jason Bonham heeft nu geopenbaard dat hij werkt aan een nieuw project genaamd Black Country met de legendarische bassist / zanger Glenn Hughes (ex-Deep Purple, Black Sabbath) en gitarist Joe Bonamassa. Samen werken ze aan een nieuw project met de titel Black Country , zegt Bonham. “We gingen met Kevin Shirley, producent van oa. Led Zeppelin, Iron Maiden en Joe Bonamassa, de studio in en hebben in enkele dagen allerlei riffs en jams ingespeeld”.
De gevormde groep, die haar naam dankt aan het industrieterrein in Engeland vlak in de buurt van Glenn Hughes, is in feite een band. “We zijn eigenlijk een album opnemen, we zitten letterlijk in het proces van uitzoeken, het bewerken, en trachten alles samen te gaan brengen. Ja, dat is echt cool, zegt hij.“ Joe wilde alleen maar gitaar spelen dus met Glenn op bas en zang wordt het power trio!”.

Hier alvast een videoclip met 2/3 van de nieuwe ‘supergroep’, namelijk Hughes and Bonamassa die samen Deep Purple classic “Mistreated” spelen (November 2009):

Ingestuurd door Stan van der Lugt

Ook een nieuws tip ?

Tips zijn van harte welkom!
Heeft u een (blues) nieuwtje of tip die u onder de aandacht wilt brengen, laat het ons weten door gebruik te maken van het contact forumulier.