Nieuwe DVD van de Bintangs, een band die al 47 jaar het oergevoel van onvervalste rhythm en bluesrock uitdraagt en tot de beste rockbands van Nederland behoort.

De DVD is in eigen beheer opgenomen op 3 februari 2008 in Heemskerk.
Achter de geluidsknoppen: oud Bintang gitarist Albert Schierbeek. Deze heeft ook de audioproductie gedaan. Video productie is van Henk Tijbosch. De samenstelling van de band is opvallend bij deze DVD (vandaar nadrukkelijk ook Bintangs-project!): oud drummer Aad Hooft (uit de tijd van de eerste LP’s) en Jan Wijte (sologitaar, slide gitaar, dwarsfluit en mondharmonica) die in 2007 naar Frankrijk vertrok. Bintangs oprichter Frank Kraaijeveld zang en bas en de benjamin van de huidige Bintangs (zoon van de drummer van het eerste uur) Dagomar Jansen, die zingt, gitaar en (even) bas speelt en zingt en mondharmonica speelt.
De DVD is van uitzonderlijke geluidskwaliteit. Er staan 25 nummers op.

Tracks:
It’s all over now
I’m a man
little by little
blues with a feeling
100 pounds of joy
Hound is on the run
St. Louis Blues – solo van Jan Wijte –
Born in Chicago
My Babe (met een minutenlange bassolo van Frank)
Not fade away
If you need me
Talking ‘bout you
Fighting a loosing battle
Blues on the Ceiling
Another Man
Is a blue bird blue
Ridin’on the L&N
Route 66
Mona
You can’t judge a book
Talking bout you (met stage invasion)

en als extra:
off the hook
Is a blue bird blue (lange versie)
I’m on my own again (met solo zang van Dagomar).

Totaal meer dan 90 minuten.

BINTANGS – “Blues On The Ceiling Project” DVD is uitgekomen op 24 mei 2008 en alleen via de site van de Bintangs verkrijgbaar.

Bintangs - Blues On The Celing Project (DVD)

Preview Blues On The Ceiling DVD

[youtube:http://www.youtube.com/watch?v=dgDqM8Feu3g 300 250]

De Bintangs zijn a.s. zondag 15 juni te horen en te zien in Wijk aan Zee waar hun nieuwe single: “Fire and Iron” wordt gepresenteerd. Samenstelling: Frank Kraaijeveld, Dagomar Jansen, Gerben Ibelings op drums – ex Trockener Kecks en ex Bad tot the Bone en op sologitaar Maarten Ibelings (Bad to the Bone).

Tour Data Bintangs

zo 15-06-2008 Wijk aan Zee feesttent (vanaf 16.00 uur ivm Kunstroute en 90 jarig jubileum Hoogovens (Corus))
vr 20-06-2008 Venlo Perron 55
za 28-06-2008 Amsterdam Melkweg
za 05-07-2008 Almelo HobNob festival
zo 06-07-2008 Deventer Plug Plantsoen Pop (aanvang 19.00 ovv)
za 18-10-2008 Roden De Pompstee : Bintangs (20:30 uur), Barrelhouse en Cuby.
za 08-11-2008 Eindhoven The Rambler (21.00 uur)

BINTANGS Biography

Bintangs, een band die al 47 jaar het oergevoel van rock ’n roll uitdraagt en tot de beste rockbands van Nederland behoort.
De band uit Noord-Holland is nog altijd springlevend en heeft door de jaren een haast legendarische live-reputatie opgebouwd. Onvervalste rhythm en bluesrock, waarbij de damp van de wanden slaat. Wie kent niet hun grote hits ‘Riding on the L&N’, ‘Traveling in the USA’ en ‘Alright Alright’.

De geschiedenis van de Bintangs begint in 1961, toen al met Frank Kraaijeveld aan het roer.
Inspiratiebronnen waren de rhythm & blues van rockers als Chuck Berry en Bo Diddley en later vooral de The Rolling Stones. Sindsdien hebben de Bintangs alles beleefd wat een rockband mee kan maken: afgebroken zalen, hits en een geweldige live-reputatie.

In maart 1996 zijn de Bintangs opgenomen in ‘Nieuwe Revu’s Eregalerij’ vanwege hun belangrijke bijdrage aan de Nederlandse popmuziek.
In juni 2002 stonden de Bintangs voor 350.000 mensen op het grote Parkpopfestival in den Haag en in een uitverkocht Paradiso in Amsterdam en waren er mediaoptredens bij onder andere ‘Denk aan Henk’ op VARA Radio 3 en bij ‘Barend en Van Dorp’ op RTL4. Nog een aantal concerthoogtepunten volgden met als één van de meest recente wapenfeiten het concert dat de Bintangs gaven op de 2006 (pré-party) editie van Arrow Classic Rock voor een uitzinnig 10.000 koppig publiek.

In 2006 heeft de Bintangs hun sterke studio-CD ‘Doc’ uitgebracht. Deze CD is met een groots concert gepresenteerd in het Patronaat te Haarlem. Van dat concert is dat zelfde jaar de live DVD “DOCUMENT” verschenen. Een krachtig live-document; de Bintangs op haar best. Goudeerlijk, puntig & spijkerhard.

In de Bintangs-sound zijn het vette basgitaargeluid en de rauwe stem van frontman Frank Kraaijeveld prominent aanwezig. Drummer Gerben Ibelings (ex-Bad to the Bone en ex-Tröckener Kecks) is de drummer van de Bintangs. Zijn broer Maarten Ibelings (ook Bad to the Bone) speelt gitaar. Dagomar Jansen tenslotte doet vocals, gitaar, slide-gitaar en mondorgel.

De Bintangs mogen dan veteranen zijn, ze teren niet op oude roem. Ook veel jonge mensen vinden de weg naar hun concerten. Een concert van de Bintangs blijft daarom een unieke ervaring die door echte rockliefhebbers niet gemist mag worden. Citaat van Frank Kraaijeveld:

“De Bintangs staan altijd weer op!”

Bassist/zanger Frank Kraaijeveld is sinds de oprichting het enige constante bandlid. Dat hij het zolang heeft volgehouden, is een kwestie van uithoudingsvermogen, vertelt de muzikant.

“Het is doorbijten op de momenten dat elk ander mens zou stoppen. Als je net begint heb je geen idee dat je het zo lang gaat volhouden. Maar ik ga er mee door zolang ik het leuk vind om te doen”.

Zie verder de Bintangs website: www.bintangs.nl of http://debintangs.hyves.nl/


Ook op Blues Magazine ...