Halleluja

De jaren tussen 1978 en 1981 staan bekend als Bob Dylan’s gospelperiode. Veel hardcore fans hadden weinig op met het geloof en keerden zich – dan toch tijdelijk – van hem af. Op het zojuist verschenen deel 13 van de onvolprezen Bootleg Series is vooral te horen hoe goed Dylan in die jaren live klonk.

Gospelmuziek doet er nog altijd toe, zo betoogt Michelle David van The Gospel Sessions. Zij siert de cover van de nieuwe Heaven (foto Han Ernest). The Como Mamas, drie volslanke dames uit Mississippi, vierden hier onlangs triomfen met hun van God doordrenkte muziek. In de rubriek De 10 de mooiste liedjes over geloof, of juist er tegen.

Verder wijzen we graag op twee bijzondere interviews. Lukas Nelson, inderdaad de zoon van, heeft het over zijn vriendschap met Neil Young die zich graag laat begeleiden door Lukas’ band Promise Of The Real. Tim Knol vertelt uitgebreid over zijn nieuwe album Cut The Wire dat begin volgend jaar uitkomt.

In het nummer dat 15 december verschijnt ook interviews met Hiss Golden Messenger, K’s Choice, Freek de Jonge, Melanie De Biasio, Izaline Calister, Marlon Williams, Nick Gold (over Trio Da Kali).

 

Als altijd staan er in het blad meer dan 100 albumrecensies en dit keer ook de jaarlijstjes. We maken de balans op van een bewogen muziekjaar. Dit nummer niet missen, maar nog geen abonnee? Neem vóór maandag 4 december 16.00 uur een abonnement! Profiteer van de aanbieding: het eerste jaar Heaven voor slechts €22,50 + 2 cadeaus. Vrijgevig? Doe Heaven cadeau.