DeBlueskrant

PERSBERICHT
Olst, 30 januari 2016

Betreft: 1 jaar Dé Blueskrant (Blues on top of Blues)

Een jaar geleden verklaarden mensen ons voor gek, wie brengt er nou tegenwoordig nog wat op papier uit? De meest gehoorde uitspraak tijdens de advertentieverkoop? “Wij doen niets meer met geprinte media”. Tegen de stroom in zijn we in 2015 toch begonnen. In eerste instantie met 16 pagina’s Blues on top of Blues en dankzij de 8 pagina’s bijlage van het Ribs & Blues festival in Raalte kwamen we uit op 24 pagina’s met daarin onder meer: Bennie Jolink, Erwin Java, Doghouse Sam, MY BABY en Ian Parker. Editie twee konden we zelf volledig vullen met 24 pagina’s prachtige bluesverhalen over: Frédérique Spigt, Mississippi Heat, Rip Lee Pryor, Steve Conte,nl Jan Scherpenzeel e.v.a.

De 3e editie was de meest lastige en de totstandkoming daarvan had heel wat voeten in de aarde. Uiteindelijk is ook deze editie van de pers gerold met op de voorpagina het prachtige verhaal van Rob de Nijs. Grensverleggend of grensoverschrijdend vroeg men zich af op Facebook. Mooi, er werd over Dé Blueskrant gepraat en de discussie over wat wel en geen blues is, kwam los. Een van de taken van dit soort media is, mensen aan het denken zetten en dat is dus gelukt. Randy Hansen, Kyla Brox, Barend Courbois, Frank Kraaijeveld en vele anderen maakte deze derde editie compleet.

4e editie Dé Blueskrant
Inmiddels heeft de vierde editie die uitkomt in februari 28 pagina’s en een aantal prachtige partners mogen verwelkomen die het mogelijk maakten om dit eerste Blueskrant jaar prachtig te besluiten. Ram- en ramvol, zit deze 4e editie. Iedere letter staat keihard zwart op wit en we zijn ons in het afgelopen jaar gaan realiseren dat een hardcopy krant met de komst van het internet zo langzamerhand een ‘vergeten ambacht’ is geworden. Dat wat gedrukt is, wijzig je niet meer. Dus hebben we de afgelopen week tot diep in de nacht de teksten tot op de komma
nagekeken.

Wij danken iedereen die ons dit eerste jaar het vertrouwen heeft gegeven. Zonder jullie was dit niet mogelijk geweest. Jullie eerlijkheid in de mooie verhalen die we mochten opschrijven, jullie enthousiasme bij iedere nieuwe editie en natuurlijk onze adverteerders die het financieel mogelijk hebben gemaakt. We hopen het komende jaar weer op jullie te kunnen rekenen.

Wat staat er in de aankomende editie? Dat gaan we natuurlijk niet allemaal verklappen maar het gepassioneerde verhaal van Julian Sas mag natuurlijk niemand missen. Op de voorpagina staan vier prachtige dames, drie die in de komende tijd met elkaar op pad gaan met de Blues Caravan en een fascinerende zangeres die Nederlandse muziekgeschiedenis heeft geschreven. Ze is behoedzaam, doordacht, balancerend maar ook joviaal, enthousiast en gedreven.

De komende week gaan we de 4e editie verspreiden door Nederland en een beetje België met 28 pagina’s leesvoer. Dé Blueskrant heeft zich aangesloten bij de Hippe Leesbox, een leesmap die in Nederland te vinden is in wachtkamers van medische praktijken, sauna’s, bedrijven en natuurlijk bij diverse horecagelegenheden. Goed voor zo’n 25.000 extra lezers.

Via www.deblueskrant.nl kun je je aanmelden voor een abonnement of zoals wij dat liever noemen: deurmatservice. Uiteraard kun je op onze website ook de advertentievoorwaarden opvragen.
Like ons op facebook www.facebook.com/deblueskrant en volg ons op twitter: On top of Blues / @DeBlueskrant.


Ook op Blues Magazine ...