Eind 2007 verscheen het debuutalbum “Dressed To Win” van Big Blind en vanaf dat moment ging het hard met de Noordwijkers. Overal verschenen positieve recensies en artikelen. De band speelde live bij Radio 3, op festivals als Ribs & Blues, Bluesrock Tegelen en het BRBF (Peer). Bovendien gingen ze op uitnodiging naar de UK waar ze een van de hoogtepunten waren op het Linton Music Festival. In maart van dit jaar kondigden ze hun nieuwe album “Circus Left Town” al aan op nationale televisie bij “Raymann Is Laat”. De CD-presentatie is echter op zaterdag 30 mei 2009 in @Hok in Voorhout. Het nieuwe album toont aan dat de band alweer een flinke stap voorwaarts deed en zich van veelbelovend tot een volwassen band heeft ontwikkeld, die het avontuur niet uit de weg gaat. De release gaat gepaard met een tour waarbij o.a. Paradiso zal worden bezocht. Begin juli speelt de band op het vermaarde Breminale festival in Duitsland.

Voor degenen die het optreden bij “Raymann” misten en het toch nog willen zien:

YouTube link : www.youtube.com/watch?v=PZ_Xqj1ICtw

“Onbespoten powerblues gebracht met een urgentie en energie zoals dat een jonge honden band betaamt. Nederland heeft er een bluesband bij om onverbiddelijk rekening mee te houden.” (OOR 12/2007)

“Ze hebben een bepaalde ongeremdheid over zich, waardoor de muziek de luidsprekers als het ware uitspat. Met dit stelletje jonge honden van de blues gaat het nog lang onrustig blijven.” (Revolver nr. 13)

“Zuigende riffs, een zwaar vervormde mondharmonica en goede liedjes die nou eens niet als vehikel voor eindeloze instrumentale excursies worden ingezet. Big Blind klinkt verfrissend anders en vooral een stuk urgenter dan de regulier doorstampende bluesbands. Beslist het aanschaffen waard.” (Gitarist, januari 2008)

Website Big Blind : www.bigblindblues.com


Ook op Blues Magazine ...