Bier & Blues Festival Flora Boskoop – 3 november 2018

Op zaterdag 3 november vindt het Bier & Blues Festival plaats in Flora Boskoop. Tijdens deze 6e editie kunnen de bezoekers weer genieten van Bier & Blues; een mooie combinatie!

Tijdens het festival zijn diverse speciaalbieren te verkrijgen, waaronder het bekende merk La Chouffe. Dit Belgisch blonde bier heeft ruim internationaal faam behaald onder bierliefhebbers.

Op het podium schitteren diverse top bands. Dit jaar is er weer een prachtige line-up samengesteld met zeer gerenommeerde namen.

We starten de avond met de Jay Bodean Band. In mei 2017 hebben Jay, Ruud Spetter en Pim Spetter (ex Southside Blues Revue) de Jay Bodean Band opgestart met Carlo Broere (gitaar) en Lina Vishnudatt (bas). Het repertoire bestaat uit Blues, Rock, Soul en Jazz. De band speelt voornamelijk eigen nummers en enkele covers.

Als tweede band zal Barrelhouse het podium betreden. Tineke Schoemaker wist in 2012 de prijs beste blueszangeres van Nederland binnen te halen op het Dutch Blues festival. Na 40 jaar club optredens, festivals (North Sea Jazz Festival, Rhythm ‘n’ Blues Night Groningen, Peer Blues Festival, Blue Balls Luzern, Crossing Border, Moulin Blues, Jazzkaar Talinn enz.), twee tournees met Albert Collins en voorprogramma’s zoals bij B.B. King in Frankfurt heeft Barrelhouse dezelfde energie, intimiteit en vitaliteit als bij dat eerste optreden. Op zo’n vijftien albums en een DVD vind je het resultaat van alle uitstapjes naar country, rock, folk en jazz, soms met gastmuzikanten. Het wezen van de blues is altijd de leidraad, een live optreden de maatstaf, alsof het opnemen van een CD weinig verschilt van een live optreden.

Gitarist Ruben Hoeke is een gevestigde naam in het Nederlandse blues- en rock circuit. Door de jaren heen heeft hij met tientallen Nederlandse en buitenlandse topmuzikanten het podium gedeeld en is meerdere malen onderscheiden voor zijn spel. Gezien het grote succes van zijn vorige optreden met speciale gasten op ons festival van 2016, gaan we op herhaling!

Ditmaal heeft Hoeke voor het Flora Boskoop Festival een maar liefst tienkoppige band samengesteld bestaande uit super jong talent en oude coryfeeën. ‘Een eenmalige, unieke supersessie bluesband die het dak eraf zal spelen.’ De basis wordt, naast Ruben, gevormd door zijn drummende broer Eric Hoeke en bassist extraordinaire Mike Kamp. Eric Hoeke is een gevierd jazz/fusion muzikant en Mike Kamp toerde jaren door Nederland als bassist van de Soul Brothers. De band wordt uitgebreid met maar liefst drie nieuwkomer op bluesgebied, de gitaristen Jelle Wunderink, Tim Birkenholz en Gijs van Marle. Volgens Hoeke zijn deze jonge gitaristen ‘enorm grote talenten’. Net als in 2016 neemt bluesfenomeen Ralph de Jongh de vocalen voor zijn rekening. Met zijn bijzondere stemgeluid en dito presentatie mag hij gerekend worden tot de top van de Nederlandse bluesscene. Maar dat is nog niet alles. Ook zangers Jan Blaauw en Lucas Pruim, evenals mondharmonicaspeler Kevin De Harde zullen hun opwachting maken ‘We zullen blues traditionals afwisselen met enkele zeer bijzondere stukken. Ik verwacht vuurwerk!’, aldus een enthousiaste Hoeke. Een ding is zeker; mis dit optreden niet. Eenmalig en uniek binnen de Nederlandse muziekscene!

Ruben Hoeke & Friends:

Ruben Hoeke – Gitaar
Ralph de Jongh – Zang, gitaar (meervoudig Dutch Blues Award winnaar)
Eric Hoeke – Drums
Lucas Pruim – Zang (Ruben Hoeke Band)
Mike Kamp – Basgitaar
Jelle Wunderink – Gitaar (No King)
Tim Birkenholz (Electric Hollers)
Gijs van Marle – Gitaar
Kevin de Harde – Mondharmonica
Jan Blaauw – Zang (Jura)

Kortom, zorg dat u snel uw kaarten in huis haalt voor dit verrassende Bier & Blues Festival!

Kaarten in de voorverkoop zijn te verkrijgen bij Flora Boskoop / Roos eten & drinken en online via www.floraboskoop.nl.
In de voorverkoop kost een kaart € 20,00 (excl. service- en reserveringskosten). Aan de deur € 25,00.
Het programma vangt om 20.00 uur aan. Deur open 19.30 uur.

Bier & Blues Festival Boskoop is een initiatief van Flora party & event en wordt gehouden in Flora Boskoop, Parklaan 4, 2771 GB Boskoop. Meer informatie via www.floraboskoop.nl of 0172-766047.

Lees ook :