Better Get Hit Festival

zondag 11 september
Heyhoef-Backstage – Tilburg

www.heyhoef-backstage.nl

Vanaf 2022 zal het muziekpodium Heyhoef-Backstage vanuit stadsdeel de Reeshof-Tilburg mee aansluiten bij de tweede editie van het Better Get Hit Festival. Samen met Paradox, schouwburg en concertzaal Tilburg zal een driedaags festival gehouden worden. Heyhoef-Backstage is op de zondagmiddag 11 september aan de beurt en zullen liefst drie topacts te zien zijn die de geest van het Backstage podium uit ademen en tevens perfect passen binnen het profiel van dit Tilburgse muziekfestival.

“Blues, Roots & Soul” zijn de kenmerkende genres die bij Heyhoef-Backstage passen en naadloos aansluiten bij Better Get Hit. Alle op zwarte Afro-Amerikaanse muziekstijlen zijn erg nauw met elkaar verbonden. De basis voor al deze muziekgenres is de blues van waar uit vele verschillende muziekrichtingen ontstonden maar altijd aan elkaar gelinkt waren door hun gedeelde wortels. Dat pas precies in het ‘Backstage’-straatje.

Er is voor deze zondagmiddag een onweerstaanbaar programma samengesteld als perfecte afsluiter van dit driedaagse festival. Een gortdroge bluesact door de Belgische Bluesbones (2020 Live on Stage Nr.1 Blues/Rock Charts Top 50 USA ), de rootsy rhythm & soul van Mell & The Vintage Future (speelden het voorprogramma van eric Clapton in Ziggodome) en de opzienbarende Engelse viermansformatie CATFISH o.l.v. meestergitarist Matt Long. (UK band of the year 2021)
Tickets a € 20,= te bestellen via www.heyhoef-backstage.nl Zondag 11 september, aanvang 14.00 uur, Kerkenbosplaats 1, 5043RX Tilburg.

Better Get Hit Festival poster

The Bluesbones

The BluesBones zijn een Belgische band met 5 zeer gepassioneerde en ervaren muzikanten, spelen blues/rock met The BluesBones is een band van 5 gepassioneerde en ervaren muzikanten, die blues/rock spelen met onverminderd gevoel en vaardigheid.

Hun originele nummers variëren van bluesrock over mellow en gevoelige bluesballads, swampy slide tot meer heavy rock. Dit uitgebreide scala aan muziekstijlen heeft de band een bonte fanbase opgeleverd. De band werd opgericht in 2011. Op de Belgian Blues Challenge 2012 werden ze de publiekslieveling. Dezelfde wedstrijd wonnen ze in 2016. Op de EBC 2017 in Horssens werden ze 2e.

The BluesBones hadden het genoegen om podia te delen, voorprogramma te zijn of te jammen met bands als King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, Guy Forsyth, Laurence Jones, Danny Bryant, The Nimmo Brothers, Jimmy Thackery, Dan Patlansky … …

2020 Live on Stage Nr.1 Blues/Rock Charts Top 50 USA Nr.1 Blues Charts Top 40 UK Nr.4 Power blues list collectif des radio blues France. Their previous albums also reached high positions in charts worldwide.

CATFISH

Meervoudig UK en British Blues Award winnaars Catfish heeft een reputatie opgebouwd van een uitstekende live band met een fenomenale frontman in de 24-jarige gitarist/vocalist Matt Long. Long speelt met een echte passie voor de blues. De afgelopen jaren ontvingen ze 8 nominaties in de British Blues Awards, en wonnen ze er één in 2016 en 2018 (Blues Act of the Year) en 2 award in 2020. Hun eerste albums hebben de nummer 1 bereikt in de IBBA Blues Airplay Charts en hun nieuwste nieuwe album ‘Burning Bridges’ werd genomineerd voor album van het jaar en kreeg uitstekende recensies.

Mell & The Vintage Future

Toen twee veteranen in de muziek op het hoogtepunt van hun carrière een aantrekkelijke nieuwkomer met een geweldige stem tegenkwamen was er direct een een perfecte klik. Mell & Vintage Future zijn een Nederlands trio dat ‘rootsy’ rhythm ‘n blues en soul speelt. In haar relatief korte carrière verdiende Mell haar sporen met verschillende televisie optredens.

Haar grote zangtalent trok de aandacht van Vintage Future, een producersduo dat onmiddellijk haar potentie inzag. Nico Brandsen (Hammond orgel/voetbas) is alom bekend voor zijn ‘edgy magic’ op vintage apparatuur. Hij werkte met de grootste Nederlandse artiesten – van Ilse de Lange tot Kane en Jan Akkerman. Ton Dijkman (drums) wordt beschouwd als een van Nederland’s beste muzikanten. Als sessie drummer heeft hij op duizenden platen gespeeld. Hij is al decennia de drummer van Nederlandse superster Marco Borsato.

Mell & The Vintage Future stonden in reeds in een uitverkocht ZiggoDome als voorprogramma van Eric Clapton en op de festivals van Moulin Blues, Ribs & Blues en Bospop.


Ook op Blues Magazine ...