Beth Hart in concert
support : Julie Neumark
Muziekcentrum Frits Philips, Eindhoven
12 december 2009

Beth Hart & Band

>> BETH HART FOTO ALBUM << Verslag ingestuurd door Ab Vlotman ; Foto’s : Marco van Rooijen

Na een lange Europese tour sloot Beth Hart haar reeks concerten af in de concertzaal van het Eindhovens muziekcentrum.
Menigeen kent Beth Hart van de festivals en van de diverse zalen in het club circuit, maar om Beth Hart met haar band in een ware concert zaal te mogen zien grenst toch wel een beetje aan het onwaarschijnlijke. Het idee om haar in een stijlvolle en akoestiek hoogwaardige zaal te mogen aanschouwen stond bijna garant voor een wondermooie avond. En dat werd het dan ook, een echte wondermooie avond !!

Julie Neumark

Na een fris, maar niet al te spannend voorprogramma, dat werd verzorgd door Julie Neumark kon dan eindelijk het theater zaallicht uit voor een zeer vrolijke Beth Hart (& band) die er zo te zien erg veel zin in hadden.
Na een warm welkom opende Beth met de woorden dat zij en haar gevolg zich een beetje “blue” voelde, ze gingen immers over 2 dagen naar huis maar ze hadden wel veel zin om een “shitload of songs” te spelen. En dat deden ze dan ook.

Beth Hart & Band

28 songs in een 3 uur durende spetterende show waar ze achtereenvolgens de volgende nummers ten gehoren brachten:
*Mama, *Blame The Moon, *Broken & Ugly, *Lifts You Up, *Monkey Back, *Missing You, *Good As It Gets, *Bottle Of Jezus, *Jealousy, *Crashing Down, *Leave The Light On, *Stinky Feet, *World Without You, *Sick, *Face Forward, *Waterfalls, *The Ugliest House On The Block, *By Her, *Today Came Home, *Guilty, *Mood I’m In, *Trouble, *Everything Must Change en als toegift: *Immortal, *Whole Lotta Love, *Am I The One, *LA Song, *At The Bottom.

Beth Hart & Band

Al bij haar eerste ingetogen piano versie van “Mama” vertelde Beth dat het de bedoeling was om deels akoestische nummers en deels lekkere rock nummers te spelen. En zo geschiedde het dus dat er inderdaad een zalige “shitload” van mooie muziek door het muziekcentrum klonk.
Opvallend mooi was de “heroïne” versie van “Monkey Back” en het was goed te zien dat Beth en haar band in prima vorm verkeerde en veel plezier hadden.
Ook het altijd pure Randy Newman nummer “Guilty” bezorgde menigeen bijna tranen in de ogen.
Natuurlijk moest “George. W. “fucking” Bush” het weer ontgelden bij de aankondiging van de nummers “Sick” en “Face Forward”, maar daar heeft die “mafkees” het natuurlijk zelf naar gemaakt, of niet?

Beth Hart & Band

Ook was het erg leuk om nieuw materiaal van haar aanstaande CD te horen, wij in Eindhoven mochten de primeur meebeleven.
Heel sterk was het lekkere en rauwe “Zeppelin” nummer “Whole Lotta Love”. Ik blijf vinden dat Beth Hart de enige vrouw is die deze song MAG maar vooral ook KAN zingen, kippenvel dus.

Al met al was het een “betoverende” en bijna “hemelse” avond. Alle nummers waren goed gedoseerd en ik vind dat de band per concert gewoon steeds weer beter en beter klinkt. Er was een zeer fijne balans tussen de mooie intieme rustige piano songs en de ruigere up-tempo rock/blues nummers.
Erg verdiend waren ook de solo momenten van Jon Nichols (gitaar), Tom Lilly (bas) en Todd Wolf (drums). Deze laatste trakteerde ons zelfs op 2 hele strakke en mooie drum-solo’s welke goed werden ontvangen door het steeds enthousiaster wordende publiek in een zo goed als uitverkochte Airport zaal van het MC Frits Philips.

Hulde dus voor Beth Hart en haar mannen.
Deze fan heeft tezamen met een vriendin zeer genoten van een werkelijk heel intiem, dynamisch, gevoelig, knallend en onvergetelijk SUPER concert.

Last but not least: Beth Hart, Jon Nichols, Tom Lilly en Todd Wolf scoorde wat mij betreft een HELE DIKKE en welverdiende 9+

Hope to see ya next year Beth, keep on “Rock’in” you awesome dude !!

Beth Hart & Band

Beth Hart & Band

Meer foto’s in het BETH HART FOTO ALBUM >>

Website Beth Hart : www.bethhart.com


Ook op Blues Magazine ...