11e Bergs Bluesfestival: blues in alle kleuren..


Op zaterdagavond 5 oktober organiseert Stichting [email protected] het 11e Bergs Bluesfestival De deuren van Gebouw-T gaan om 20.00 uur open voor een heel bijzondere blues avond, die niet gemist mag worden! Zoals elk jaar een zeer gevarieerd programma met twee internationale en één nationale topact op het podium in de grote zaal en jong Bergs talent in de foyer!

MINDBLOW
Een jonge, frisse bluesband uit Bergen op Zoom. Zangeres Nienke Dingemans is 15 jaar, maar heeft een stem om stil van te worden. De jonge gitaarvirtuoos Yoebe Hollestelle mocht als 14-jarige al met Joe Satriani het podium delen. Wouter Terlaak speelt basgitaar. Tijdens de T-sessies waren ze al regelmatig te zien met drummer Herman Bierhuizen, die deze ‘formatie” op sleeptouw neemt. Wat een jonge talenten! We zijn blij ze te mogen introduceren in de foyer!

DAVE WARMERDAM BAND
Dat de blues nog wel degelijk leeft onder de jeugd bewijst de jonge Dave Warmerdam. Geboren in 2000, ontdekte hij de piano op zijn 7e. Na enkele jaren van pianolessen kwam hem bij toeval de muziek van Mr. Boogie Woogie ter ore, waar hij direct gek op was. Na een aantal bezoeken aan zijn jamsessies begon Dave op zijn 13e zelf aan de sessies deel te nemen, en viel direct op. Bij voorkeur speelde hij blues, waarbij hij geïnspireerd werd door artiesten als Otis Spann en Muddy Waters, maar boogiewoogie ging hem ook uitstekend af. In maart 2017 formeerde Dave zijn eigen band. Blues is nog steeds het uitgangspunt, maar de band experimenteert graag met verschillende muziekstijlen en geeft een eigen draai aan bestaande nummers waardoor prachtige covers ontstaan.

THE BLUESBONES (BE)
The BluesBones is een band van vijf gepassioneerde en ervaren muzikanten, die bluesrock spelen met onverminderd gevoel. Hun originele nummers variëren van bluesrock tot zachte en gevoelige bluesballads, swampy slide tot meer heavy rock. Voor ieder wat wils dus!! De band werd opgericht in 2011. Op de Belgian Blues Challenge 2012 werden ze de favoriet van het publiek. Dezelfde wedstrijd wonnen ze in 2016. Op het EBC 2017 in Horssens waren ze 2e. The BluesBones hadden het genoegen om podia te delen, voorprogramma te zijn of te jammen met bands als King King, Jimmy Vaughan, Seasick Steve, Tommy Castro, Guy Forsyth, Laurence Jones, Danny Bryant, The Nimmo Brothers, Jimmy Thackery, Dan Patlansky … …

BIG MONTI AMUNDSON (USA)
Zijn naam is Monti Amundson, maar de meeste mensen noemen hem Big Monti. Niet alleen voor de fysieke verschijning van de man, maar ook vanwege zijn enorme talent en pure zijn. Wanneer Big Monti het podium betreedt, is het duidelijk dat er meer aan de hand is dan de gebruikelijke uitgebreide gitaarsolo’s. De man speelt en zingt groter dan het leven.
Big Monti is een natural-born blues rocker met een geheel eigen stijl. Erkend voor zijn live shows en strakke songs, heeft Amundson het podium gedeeld met talloze legendarische acts, waaronder Albert King, John Lee Hooker, Luther Alison, Johnny Winter, The Fabulous Thunderbirds, The Paladins, Little Charlie & The Nightcats, Gatemouth Brown, Stray Cats en Joan Jett.
Afkomstig uit Portland, Oregon, woonde Big Monti de meeste jaren 90 in Amsterdam, waar hij een aanzienlijke Europese fanbase bouwde. In het najaar van 2016, na het grootste deel van drie decennia pendelen tussen Portland en Amsterdam, met verscheidene miljoen mijl wegwerkzaamheden en tien soloalbums, heeft Big Monti zijn uitvalsbasis verplaatst naar Nashville, Tennessee.

Programma 11e Bergs Bluesfestival, zaterdag 5 oktober

20.00 uur ZAAL OPEN
20.15 – 21.15 uur DAVE WARMERDAM BAND
21.15 – 21.40 uur MINDBLOW
21.40 – 22.55 uur THE BLUESBONES
22.55 – 23.15 uur MINDBLOW
23.15 – 00.45 uur BIG MONTI AMUNDSON

Zaterdag 5 oktober
Bergs Bluesfestival
Gebouw-T, Bergen Op Zoom

Tickets: €16,50 voorverkoop: www.gebouw-t.nl, €19,00 aan de kassa, met CJP €14,50
Informatie: www.liveatzoom.nl en voor tickets: www.gebouw-t.nl


Ook op Blues Magazine ...