Visit Bluestown Heerde

Beer, blues & BBQ

Door: Gert van de Bospoort

Een mooie zaterdagmiddag op het Dorpsplein in Heerde. Daar sta je met een schuimend biertje in de hand. Meegesleept door je favoriete muziek loop je langzaam richting BBQ. Je wordt overstroomd door warme gevoelens. Ah, wat is Heerde een heerlijk dorp! Kijk naar die vrolijke mensen, die net als jij opgaan in de muziek, live gespeeld door de band op het podium. Dit moment wil je uren vasthouden, meewiegend op het ritme van de blues. Fantasie? Zeker niet, dit kun je op zaterdag 6 juli echt zelf beleven in het centrum van ons dorp.

Blues
Om 16.00 uur begint The Trabb uit Wapenveld op het Dorpsplein met een optreden van twee uur. Van 18.00 tot 19.00 is het pauze, want er moet natuurlijk ook gegeten worden. Om 19.00 starten Erwin Java & Band een twee uur durend programma. De bluesavond eindigt om 21.00 uur.

Kat Riggins & Erwin Java Band

Beer & BBQ
De terrassen van de Rooster en Wilma’s Snackbar zijn geopend. Daar wordt graag een biertje getapt voor de liefhebbers. De Evenementenstichting Heerde verzorgt een extra tappunt voor het proeven van kleine biertjes. Natuurlijk zijn er allerlei andere drankjes te verkrijgen bij verschillende zaken. Voor de BBQ hebben slagerij Uit de Bosch en Wilma’s Snackbar de handen inéén geslagen; zij staan samen garant voor lekkernijen van hoge kwaliteit.

Bluestown Heerde
Wat is hier nu eigenlijk aan de hand? Waarom Bluestown Heerde? Een viertal plaatselijke organisaties zet zich gezamenlijk in om Heerde in de kijker te spelen met een stel feestelijke muziekdagen waarin de moderne blues centraal staat. Ondernemersvereniging Heerde, Evenementenstichting Heerde en Visit Heerde, ondersteund door het Ondernemersfonds hebben in nauwe samenwerking een boeiend programma voor de komende maanden opgesteld in de verwachting dat het zal aanslaan bij lokale en regionale liefhebbers van bluesmuziek. Hierbij is natuurlijk ook gedacht aan de vele toeristen en recreanten die op zoek zijn naar vertier in het centrum van Heerde. De organisatoren mikken op succes met het aantrekken van eersteklas bands en hopen op het groeien van een traditie: Heerde, wijd en zijd bekend als bluestown, een must voor de talloze liefhebbers van dit genre. Boeiende, gezellige muziek- en smuldagen die velen naar het centrum trekken verhogen de dynamiek van Heerde en zijn goed voor de betrokken ondernemers.

Het programma:
6 juli op het Dorpsplein vanaf 16.00 uur: The Trabb en Erwin Java & Band

24 augustus op het Dorpsplein vanaf 16.00 uur: Big Bo en The Veldman Brothers

Voor het bijwonen van de optredens van deze vermaarde bands hoef je tijdens Beer, Blues & BBQ geen entree te betalen. Zorg dat je erbij bent, zet het in je agenda, want het worden onvergetelijke belevenissen.

Kijk voor alle info op de website Visit Heerde.


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.