Beaux Gris Gris & The Apocalypse

Review single Fill Me Up en NL optredens

Tekst: John Maes

Beaux Gris Gris en The Apocalypse is een buitengewoon vermakelijke collectief en een op New Orleans geïnspireerde, Amerikaanse blues-folk-soulband, die zich niet in een hokje wil laten plaatsen”. Het duo wat aan de touwtjes trekt bij deze formatie zijn zangeres Greta Valenti en de Engelse gitarist Robin Davey, die we nog kennen van The Hoax. Ze komen met een kersverse nieuw single, album en optredens naar Europa.

Beaux Gris Gris (groep promo foto)
Beaux Gris Gris // Promo photo by Kaelin Davis

Ze zijn nu na corona terug met een verleidelijke, hectische uitbarsting van opgekropte energie, bluesy mystiek en New Orleans- afkomstig van hun volgende album, Good Times End Times, dat in maart uitkomt. De nieuwe single “Fill Me Up draait helemaal om de live-energie van Beaux Gris Gris & The Apocalypse”, zegt Greta, “We zijn een band die gedijt op het podium en zich voedt met de energie van elkaar en het publiek, dus voor de video wilden we om echt alle kracht vast te leggen die is opgebouwd tot dit moment waarop je denkt dat je zou kunnen barsten.

De meermaals bekroonde zangeres en songwriter Greta Valenti komt uit New Orleans. Haar rockoutfit Well Hung Heart (OCMA’s Best Live Band) toerde door de opening in de VS voor onder meer Foreigner en Offspring. Met Beaux Gris Gris maakt Valenti gebruik van haar Louisiana-roots en kan ze het volledige scala van haar vocale bekwaamheid laten zien.

Video: Beaux Gris Gris & the Apocalypse – “Fill Me Up”

 
De nieuwe single en videoclip ‘Fill Me Up’ zou wel eens een van de anthems van het jaar kunnen worden. Een explosie van onweerstaanbare sugar rush-geluiden die uit je speakers stromen als het beste feest waar je ooit bent geweest. Samengetrokken in een prachtige bal van sonische lekkernijen, zal deze prachtige slangachtige en soulvolle mix van Greta Valenti’s zang, de gitaar van Robin Davey en rollende toetsen van Emma Jonson je binnen nanoseconden laten zingen en dansen.

Met een glinsterende productie in het vooruitzicht, is dit het perfecte voorproefje van hun aanstaande tweede album ‘Good Times End Times’ dat in maart uitkomt al de band nota bene in Europa aan het toeren is. Rock ‘n’ roll in full colour! De verwachtingen zijn zeer hoog gespannen naar dit album.

Om Beaux Gris Gris & The Apocalypse volledig te begrijpen, moet je de band live ervaren, een mix van soulvolle liedjes en intense energie, met wereldklasse en bekroond muzikaal vakmanschap. RhythmBooze vatte de finale van de show samen als “Een verbijsterende, zinderende finish met alles erin gegooid, inclusief de gootsteen … echt gedenkwaardig”

Beaux Gris Gris is in Nederland o.a. te zien :

16 maart: Blues Moose Groesbeek ; https://www.bluesmoose.nl/

19 maart: Heyhoef, Tilburg, (met TV opnames) ; https://www.heyhoef-backstage.nl/

20 maart: De Bosuil, Weert; https://www.debosuil.nl/


Ook op Blues Magazine ...