De Amerikaanse bassist Donald ‘Duck’ Dunn is overleden. Hij was 70. Dunn speelde in de rockband Booker T. & the M.G.’s. en trad op met Eric Clapton, Rod Stewart, Neil Young en vele anderen.

Booker T and The MG's

De 70-jarige Dunn stierf vannacht in zijn slaap, na een optreden in Tokio, tijdens een tournee met Cropper. Dat meldt gitarist Steve Cropper met wie Dunn jarenlang bevriend was.

Als sessiemuzikant speelde hij bas in grote hits als ‘(Sittin’ on) the Dock of the Bay’ van Otis Redding, ‘Hold On, I’m Coming’ van Sam & Dave en ‘In the Midnight Hour’ van Wilson Pickett. Ook was hij de bassist van de Blues Brothers Band en speelde hij zichzelf in de film over die groep uit 1980.

Dunn werd geboren in Memphis, Tennessee, en kreeg de bijnaam ‘Duck’ toen hij als kind naar Disney-films keek. Hij raakte bevriend met gitarist Steve Cropper, die later één van de oprichters van Booker T. & the M.G.’s was.

Hij bleef zijn leven lang met Cropper bevriend. Voor zijn werk met Booker T. & the M.G.’s kreeg Dunn in 2007 een Lifetime Achievement Grammy award.

Booker T and The MG's

Bron: NOS Nieuws


Ook op Blues Magazine ...