Bas Paardekooper & The Blew crue
CD Presentatie
Café Podium van De Boerderij, Zoetermeer
11 April 2010

CD Presentatie Bas Paardekooper & The Blew Crue is heerlijk feest.

Door Gerrit Harmsen

Bij binnenkomst horen we dat de CD presentatie de vorige avond in Roermond toch wat teleurstellend is geweest. De jongens zijn dan ook best een beetje zenuwachtig hoe de publieke opkomst deze middag zal zijn. Plaats van handeling is deze keer echter het Café Podium van De Boerderij te Zoetermeer. En laat dit nou bijna de achtertuin van de band zijn. De publieke opkomst is dan ook zo groot dat het Café Podium bijna uit zijn voegen barst.
Als Bas en zijn band om 15.15 uur de eerste tonen het café in slingeren is de temperatuur al tot onaangename hoogte gestegen. De band straalt en laat duidelijk zien er zin in te hebben.

Voor mij is het trouwens de eerste keer dat ik de band zie met hammondspeler Wouter Hoek in de gelederen. Wat een heerlijke aanvulling, Wouter geeft een prima ondersteuning zonder ook maar 1 keer het gitaarspel van Bas te overspelen. Op de momenten dat hij echter de ruimte krijgt laat hij zien het instrument goed te beheersen en van de presentatie hierbij spat het plezier van zijn gezicht af. Vraag die rest: wanneer gaat hij zich definitief en volledig bij The Blew Crue aansluiten? Ook het vaste trio, Bas Paardekooper, drummer Roel v Leeuwen en bassist René Mijnten zijn te betrappen op veel spelplezier. Dat er zelfs bij René regelmatig een glimlach is te ontdekken spreekt wat dat betreft boekdelen. De band speelt het normale repertoire met deze keer wel extra aandacht voor de nummers van de CD. Bas doet dit door telkens te vermelden dat de song op het album is terug te vinden. Met een pauze ertussen om weer wat frisse lucht naar binnen te kunnen happen wordt er gewoon weer dik 2 uur op los gespeeld. Na mijn zoveelste optreden van Bas & The Blew Crue ben ik wederom erg tevreden. Om een volgende stap te maken zal de band toch zo snel mogelijk alle nieuwe nummers die ze nog op de plank hebben liggen moeten integreren in hun optredens. Zeker als deze hetzelfde niveau hebben dan de huidige is het erg de moeite waard deze definitief in te ruilen voor een groot aantal covers. De schroom er vanaf, gewoon vertrouwen dat hun eigen ding goed genoeg is. Verder mooi dat er nu na de concerten eindelijk de mogelijkheid is om een CD aan te schaffen: De titel, The Blues On My Side, belooft voor blues Nederland samen met Bas Paardekooper & The Blew Crue een mooie toekomst.

Website Bas Paardekooper & The Blew Crue : www.baspaardekooper.com


Ook op Blues Magazine ...