Bas de Haan
VreedenBlues, Café Willem Slok
3 juli 2010

Door Gerrit Harmsen

Vreedenblues had als afsluiter van het seizoen Bas de Haan weten te strikken. De temperatuur en de kwartfinale van het voetbal hadden zo maar een spelbreker kunnen zijn. Niks bleek minder waar. Met een vindingrijke oplossing was er zowel binnen als op het terras te genieten van deze Nederlandse bluesjongen. Een heerlijk zwoel zomeravondje en een vol Vreedenblues was het resultaat van de keuze semi-akoestisch te versterken.
Met eigenbewerkingen van grote krakers, zoals ‘Black Betty’ , Some Kind Of Wonderful, Sympathie For The Devil, en songs van eigenhand werd er geboeid geluisterd naar de stampende, grommende, gitaar en bluesharp spelende Bas.
Naast Engels kwamen zijn Nederlandstalige songs gelukkig ook aan bod. Bijna alle nummers van zijn laatste CD “Die Jongen Van De Overkant” werden de ether in geslingerd. Positief verschil is dat deze songs live nog meer in kracht toenemen. De zang en uithalen van Bas zijn op momenten zo sterk dat het bomvolle terras publiek er niet om heen kan om op gepaste wijze Bas toe te juichen. Rond 23.30 komt er dan toch een einde aan de laatste bluesavond van dit seizoen. Het enthousiaste publiek krijgt Bas zover nog één nummer als toegift te spelen. En jawel, hij gaat in op het verzoek om nog 1x ‘Dronken Op De Bank’ te spelen.

Het initiatief Vreedenblues zal in ieder geval een 2de seizoen in gaan. Deze keer zullen we starten op een zondagmiddag 12 september waar Imco Ceelen tijdens de Utregse Uitmarkt het seizoen zal openen. Hierna zijn de Vreedenblues avonden weer gewoon op de eerste zaterdag van de maand. We kunnen nu al wel verklappen dat de bluesband ‘Boothill’ op 2 oktober Café Willem Slok op zijn kop wil zetten.

Internet:
www.basdehaan.nl
http://www.willemslok.com/vreedenblues/


Ook op Blues Magazine ...