barrelhouse-dutch-blues-hall-of-fame

Toegelaten worden tot een Hall Of Fame vindt meestal plaats aan het eind van een carriere. Echter niet voor de leden van Barrelhouse die met een 40-jarig jubileum in het zicht volop bezig zijn met de voorbereidingen voor hun nieuwe album, dat gepland staat voor het najaar van 2013.

Voor de promotietour in 2013/2014 zijn de eerste plannen al bekend en zal het publiek op de bekende podia en festivals in Nederland en Belgie kunnen blijven genieten van het unieke stemgeluid van zangeres Tineke Schoemaker, de gitaren van de gebroeders Laporte, de meeslepende bas en drums van Jan Willem Sligting en Bob Dros, aangevuld met machtig pianospel van Han van Dam.

Het zou teveel zijn om alle feiten uit het verleden te vermelden maar Barrelhouse stond o.a. op festivals als North Sea Jazz, het Belgian Rhythm & Blues Festival, de Breminale, werkte samen met artiesten als Albert Collins, Hanggai, Gary Lucas etc. De naam Barrel geeft al aan dat het alleen maar mooier wordt wanneer iets rijpt en aangevuld met House nog nieuw blijft ook. Kortom iets wat goed is verliest zijn waarde niet, ook niet na bijna 40 jaar.

Zaterdag 14 april wordt Barrelhouse opgenomen in de Dutch Blues Hall Of Fame. Uitreiking van de prijs vindt plaats door Ruben Hoeke, wiens vader Rob Hoeke, die dag ook postuum wordt opgenomen in de Hall of Fame.

Barrelhouse zal die avond een korte set van zo’n 35 minuten ten gehore brengen.

Locatie: Hotel De Rustende Jager, Venneperweg 471, Nieuw-Vennep. Aanvang 20.00 uur.
Toegangskaarten te verkrijgen via www.dutchbluesfoundation.com


Ook op Blues Magazine ...