AZ Kenny Tsak – “Like I Do”
Label: 56 Deluxe Productions
Formaat: CD
Datum release: 2009

AZ-Kenny-Tsak_like-i-do

AZ Kenny Tsak,( uitgesproken als Sack), begon zijn muzikale loopbaan als drummer op jeugdige leeftijd. Gedurende sessies van bands probeerde hij ondertussen wat gitaar loopjes te leren, want zijn liefde ging daar ook naar uit. Het bloed kruipt waar het niet gaan kan, en zo geschiedde, Onze vriend vond dat hij bepaalde dingen beter of minstens zo goed kon, als hij vaak op het podium zag,, en besloot dus gitaar te gaan spelen helemaal. Onder invloed van Johnny Winter, Collins, Frank Marino speelde hij toen in de DC Washington Scene de boel plat., maar familie omstandigheden dwingen hem ook weer dit te moeten stoppen. In 2005 kwam hij wederom in aanraking with a good old lost Friend, een voormalige bassist van hem, en dat resulteerde dus in de band 56 De Luxe, die een mix van originele Blues en andere invloeden ten beste gaf.

Daarna ging het opwaarts met deze band, en ze deelde het podium met Billy Gibson, Dave Fields, Tab Benoit en vele anderen. In de zomer van 2009 is dit nieuwe album een feit geworden en uitgebracht bij Blind Racoon Records, die vooral een goede neus voor nieuw talent hebben. Binnenkort weer een pareltje te melden, maar dat even terzijde. .
Het album “Like I do” is een mix van veel Bluesrock, traditionele klanken en vooral stevige en swingende items er in, met een gitarist die zeer veelzijdig is, en we mogen constateren dat hij er erg goed aan heeft gedaan om zijn drums te ruilen voor zijn gitaarspel, want dat is erg de moeite waard. Invloeden ala Stevie, Frank marino, Rory Gallagher maar ook heel eigen allemaal. Zijn stem is wat gewoontjes en ook wat gruizig, maar niet wat ik nou noem fantastisch, maar de invulling van zijn nummers daarom wel en erg veel variatie biedt deze schijf. Kortom wederom een nieuwe artiest, waarvan we zeker meer gaan horen in de toekomst, maar of ie nou ook naar Nederland gaat komen? Ik denk het niet, want er zijn er zoveel die ook goed zijn toch? Enfin, zeker eens checken die man, en ook de website van Blind racoon.

De tracks tenslotte zijn erg divers, en bevatte bijna allemaal eigen nummers, een aantal nummers zijn covers, o.m. van Willie Dixon en ook Chick Willis.. De mensen die AZ begeleiden kwijten zich aardig goed van hun taak moet ik zeggen : Avery T. Horton- Bass, James Holt-Keyboard, piano, Frank perez-Tenor sax, Andy G-drums.
Uitschieters in tracks zijn wat mij betreft: Walking Shoes-funky and swing it out, “Blues Attitude”-uitstekend gitaar werk, en ook de afsluiter “I’ll Take You With me” swingt gewoon lekker de pan uit, met een heerlijke gitaar partij er in dus.

Hij kan het wel, of hij nou slow speelt, Funky dan wel Rocking Blues, prima hoor
(Frank van Engelen)

Tracks:
01. Like I do
02. Full Time Lover
03. Waking Shoes
04. Blues Attitude
05. 12-step Boogie
06. Stoop down Baby
07. Down South Florida
08. I Just wanna Make Love To You
09. My Tastee cake
10. All It Takes
11. I’ll Take You With Me

Website AZ Kenny Tsak / 56 Deluxe: www.56deluxe.com


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.