Aynsley Lister & Ruben Hoeke Band
P60, Amstelveen
5 september 2009

Ingestuurd door André de Jonge

Gisterenavond genoten van het optreden van Aynsley Lister in P60 in Amstelveen. Ik had twee vrijkaarten gewonnen en mag mij vanaf heden rekenen tot een fan van Aynsley Lister. Gelukkig had ik het mailtje met het winbericht uitgeprint en meegenomen, want aan de kassa wist men niet van het bestaan van een gastenlijst.
De avond werd geopend door de Ruben Hoeke Band, die ook tot aan gisteren voor mij onbekend was. Ten onrechte, want Ruben bleek een puike gitarist, die in 2008 door collega muzikanten werd uitgeroepen tot “Nederlands Beste Gitarist”! Begeleid door zanger/mondharmonicaspeler Frank van Pardo, drummer Arjen Knaap en bassist Ralph de Lange gaven zij een spetterend (rhythm ‘n’) blues en rock-optreden van ruim een uur.

ruben-hoeke-band-20090905

Na een korte pauze was het tijd voor de 30-jarige Britse bluesgitarist Aynsley Lister. Ik heb al heel wat (blues-)artiesten zien optreden, maar Aynsley en zijn band waren voor mij een openbaring. De (blues)rock werd samen met bassiste Midus Guerreiro, drummer Simon Small en toetsenist Morg Morgan met volle overgave en plezier gebracht. Een opvallende nieuwe begeleidingsband, want de drie bandleden speelden niet mee op zijn laatste CD “Equilibrium”, waarvan o.m. ‘Early Morning Dew’ en ‘Hurricane’ werden uitgevoerd. Zeer bijzonder vond ik de prachtige uitvoering van ‘Purple Rain’ van Prince. Het concert leek kort te duren, maar dat kwam waarschijnlijk door de opzwepende muziek. Na één toegift was ruim anderhalf uur omgevlogen en konden we Aynsley na afloop persoonlijk bedanken.

aynsley-lister-20090905

Omdat ik zo genoten had, kocht ik een gesigneerd exemplaar van het album “Equilibrium”. De twee jonge vrouwen (ik schat begin 20), die voor mij aan de kassa stonden en op de gok een kaartje hadden gekocht, vroegen aan mij welk album ze moesten kopen. Ik moest ze (en Aynsley) bekennen dat ik voor deze avond nog nooit van Aynsley had gehoord, maar dat daar nu verandering in was gekomen. De twee dames hadden (gelet op hun gedans tijdens het concert) er net als ik geen spijt van om dit concert meegemaakt te hebben. Het enige minpuntje was het bezoekersaantal, er waren slechts ca. 100 toeschouwers in het knusse P60. Schandalig voor twee van zulke prima bands, het gaf echter wel een intieme sfeer en het enthousiasme van zowel de bands als het publiek was er niet minder om.

Website Ruben Hoeke Band : www.rubenhoeke.com
Website Aynsley Lister : www.aynsleylister.co.uk


Ook op Blues Magazine ...