Aynsley Lister & Band
28 maart 2010
Cafe Wilhelmina, Eindhoven

Tekst : Stan van der Lugt ; Foto’s : Marcel Houweling

Aynsley Lister-guitar/vocals
Midus-bassguitar
Simon Small-drums
Dan Healy-keyboards

Een optreden van de jonge talentvolle Brit Aynsley Lister staat vrijwel altijd garant voor hoogstaand en energiek, gepassioneerd gitaarspel, goede vocalen en pakkende songs.
Zondagmiddag in Café Wilhelmina zou Aynsley, heel ongebruikelijk, aarzelend op gang komen met een instrumentaal niemendalletje, gevolgd door een aantal eigen werkstukjes en een cover van John Mayer’s “Slow Dancin’In A Burning Room”
Hoewel er tot aan de pauze prima werd gemusiceerd had ik toch het gevoel dat de vonk niet helemaal oversloeg op de bezoekers.

Na de (korte) pauze wist Aynsley alsnog het optreden volledig naar zich toe te trekken.
De toon werd bij aanvang tweede set gezet met “With Me Tonight”, een lekker in het gehoorliggend uptempo nummer van het album “Upside Down”
Verder leek Aynsley vleugels te krijgen tijdens de gitaarsolo’s in “What’s It All About” en “Hurricane” beiden van het album “Equilibrium” Dan besef je dat de vergelijking Aynsley Lister met Eric Clapton niet eens zo gek is.
Tijdens de rustige passage in “Purple Rain” wist Aynsley Café Wilhelmina muisstil te krijgen (een unicum tegenwoordig) en dat zegt toch wel iets over hoe Aynsley de aandacht wist vast te houden van de aanwezigen.
Aan het einde van de tweede set werd een toegift afgedwongen en hieraan werd gehoor gegeven met “Hush” dat luidkeels door de bezoekers werd meegebruld.

Overigens had Aynsley nog een nieuwtje. Binnenkort komt een live album op de markt, te bestellen via internet en eventueel ook te koop bij de platenboer. De opnamen zijn afgelopen jaar gemaakt in Engeland. Wordt ongetwijfeld vervolgd!

>> Foto Album Aynsley Lister @ Eindhoven <<

Website Aynsley Lister : www.aynsleylister.co.uk


Ook op Blues Magazine ...