Shane Alexander behoeft in Nederland geen nadere introductie meer. Al vanaf de release van ‘The Middle Way’ (2005) toert hij frequent door de EU. De man die het podium deelde met mensen als Jewel, John Hiatt, Suzanne Vega, Seal en classicrock bands als Styx en Yes was voor het laatst in 2016 in ons land. Terwijl Alexander in de luwte druk bezig was met de promotie van de cd ‘Bliss’ werd het liedje, van zijn voorafgaande cd ‘Ladera’, Skyway Drive-In bijna 14 miljoen keer via Spotify gestreamd.
Muziek maken is voor Shane Alexander veel meer dan musiceren en het beschrijven van zijn gevoelens en belevingen. Voor hem is het een ingewikkelde puzzel met momenten van pure, willekeurige creatieve gelukzaligheid.

Alexander is ondertussen alweer bezig met zijn zevende volwaardige release, die waarschijnlijk in april volgend jaar zal uitkomen. Vooruitlopend op de release van zijn nieuwe plaat en zijn aanstaande tour door Duitsland en Nederland komt Shane Alexander nu met de release van zijn nieuwe single River Bed, wat hij samen schreef met Jesse Payo.

Website: Shane Alexander

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Releases Concert, Tour & Festival Nieuws
Sort by