Years In Shade is de derde track van Banner.’s aankomende gelijknamige EP ‘Years In Shade’ die op 25 januari 2019 uitkomt. Eerder gaf hij al voorproefjes met nummers zoals All Is At Ease en +7 HRS. Recentelijk verzorgde Banner. de aftershow van Tom Odell in de AFAS Live en was hij de support act van Villagers tijdens hun tour in november.

Het was een druk jaar voor de opkomende indie-artiest Banner. In 2017 verscheen zijn debuut EP ‘Over Blue’, waarvan de teller nu bijna op 1 miljoen streams staat. Zijn muziek sloeg internationaal aan en hij werd gevraagd als support-act voor o.a. Villagers, Tame Impala’s Julien Barbagallo en Tom Odell.

Muzikaal doet Banner. denken aan grootheden zoals Nick Mulvey, Fink, Ben Howard en John Martyn. Live staat Banner. met een volledig live band op het podium, al is hij af en toe ook solo te zien. Kwetsbaar en intiem brengt hij de nummers terug naar de essentie. Met ruim zestig shows in Nederland en Duitsland in 2017, waaronder als support voor uitverkochte shows van onder andere Newton Faulkner en Rhys Lewis, is Banner. uitgegroeid tot een graag geziene songwriter die zich nu klaarmaakt voor meer internationale stappen.

Op 25 januari 2019 brengt Banner. zijn nieuwe EP uit in ’t Paard, Den Haag.

Website: V2

 


Ook te lezen op Blues Magazine ...