De bekendste Nederlandstalige bietband en ‘s landsch hardnekkigste protestzanger bundelen de krachten. Armand & The Kik zijn op dit moment in een Amsterdamse studio een gezamenlijk album aan het maken dat nog voor de zomer verschijnt via Excelsior Recordings/Top Notch. Als voorproefje brengt deze supergroep de dubbele B-kant vinylsingle ‘Snelle Jongens/Fuck the Blues’ uit, die tijdens de Nederlandse Record Store Day op 18 april gratis wordt weggegeven. Op deze feestdag ter ere van de onafhankelijke platenzaak krijgen de eerste 5.000 bezoekers de 7″ bij een aankoop in de deelnemende platenzaken. Ter promotie doet de gelegenheidsformatie die dag ook een instore-tour door het hele land.

armand the kik fuck the blues

‘Snelle Jongens’ schreef Armand in 1978. Dave von Raven, zanger van The Kik vond het nummer anno nu nog net zo actueel en stelde voor het nummer te coveren. “Het nummer gaat over cocaïne gebruik,” zo legt Armand uit. “Dat was de tijd dat het van rich mans aspirin iets voor de gewone man werd. Mijn laatste snuif nam ik op 6 september 1998, toen vond ik het wel goed geweest. Ik snoof twee elektrisch gitaren per week weg.” De andere kant van de vinylsingle is gereserveerd voor het nummer ‘Fuck The Blues’, een bluesliedje dat ageert tegen het bluesgevoel, narigheid en negativiteit.

RECORD STORE DAY

Record Store Day is 8 jaar geleden ontstaan in de Verenigde Staten. In Nederland zal de feestdag ter ere van de onafhankelijk platenzaak op 18 april voor de zesde keer plaatsvinden.
Tijdens Record Store Day verschijnen honderden exclusieve releases die alléén op die dag verkrijgbaar zijn. Nieuwe liedjes, remixes, gekleurd vinyl, nooit eerder uitgebrachte juweeltjes, stuk voor stuk zijn het bijzondere items. Van hiphop tot jazz, van rock tot klassiek. Bovendien veranderen de winkelvloeren van meer dan 80 onafhankelijke platenzaken in podia, met meer dan 250 optredens. Vele artiesten touren door het land om er zo veel mogelijk aan te doen.
10 Maart wordt de volledige lijst met exclusieve releases van Record Store Day 2015 bekend gemaakt. Het volledige programma van de instore concerten volgt begin april. Meer info via www.recordstoreday.nl


Ook op Blues Magazine ...