Photo credits: Vivian Wang (Anthony D’Amato) – Jan Kliphuis (Lea Kliphuis)

Na een aantal zeer geslaagde voorstellingen in Koffie & Eethuis De Gelderse Poort in Millingen aan de Rijn, keert Real Roots Cafe LIVE terug met een, voor deze regio, unieke muzieksessie. Op zondagmiddag 28 oktober, om 15:30 uur, presenteert Real Roots Cafe LIVE een double bill concert van twee bijzondere singer-songwriters.

Medezeggenschap van trouwe Real Roots Cafe LIVE bezoekers brengen de uit Blairstown, New Jersey en de uit Nijmegen afkomstige singer-songwriters Anthony D’Amato en Lea Kliphuis samen. De een liet zich inspireren door de Ierse poét en Pulitzer Prize winnaar Paul Muldoon, de ander zette zichtzelf opnieuw op de kaart door een citaat van de Amerikaanse romanschrijver en humorist Mark Twain. Deze samenloop schept banden en is precies waar het bij de Real Roots Cafe LIVE sessies om draait. Publiek en muzikanten samen laten komen op unieke locaties.

Anthony D’Amato schrijft zijn liedjes in de traditie van Woody Guthrie, Bruce Springsteen en Josh Ritter. D’Amato toert met de Amerikaanse alt country band American Aquarium door de EU. Hij komt vanuit Berlijn en staat diezelfde avond nog in Keulen op het podium. Op de weg daar naartoe wilde hij dolgraag een Real Roots Cafe LIVE sessie komen doen. We zijn dan ook erg trots deze populaire (meer dan 8 miljoen volgers op Spotify) volleerde verhalenverteller, met zijn scherpe eigentijdse teksten, gedrenkt in tijdloze folk rock, te mogen verwelkomen.


Ook Lea Kliphuis maakt er geen geheim van beïnvloed te zijn door mensen als Lucinda Williams, Bruce Springsteen, Carole King en Ryan Adams. De Friese Nijmeegse schreef en zong onlangs nog samen in JW Roy’s single Keep It Simple. Buurtgenoot Lea Kliphuis zal haar ongebaande folkrock solo ten gehore brengen. Herkenbaar maar qua stem en arrangementen trefzeker uniek in Nederland.


Een reservering, voor dit middag vullende programma, bedraagt maar € 10 p.p. Entree op de dag zelf bedraagt € 12,50. In verband met de verwachte opkomst en beperkt aantal zitplaatsen wordt reserveren aanbevolen. Dit kan via het contactformulier

Gerelateerde artikelen
Filter by
Post Page
Concert, Tour & Festival Nieuws Recensies
Sort by