Ana Popovic – “Blind For Love”
Label: Eclecto Groove Records
Formaat: CD
Datum release: 21 juli 2009

ana-popovic-blind-for-love

Ana Popovic komt oorspronkelijk uit Belgrado, het voormalig Joegoslavië. Door de platencollectie van haar vader, waarin veel Amerikaanse blues en soul te ontdekken viel, werd Ana betoverd. Ana Popovic vertrekt naar Nederland om te gaan studeren aan het conservatorium in Utrecht. Van hieruit werd al snel een uitstekende live reputatie opgebouwd in Europa. In 1998 maakt ze haar eerste CD om vervolgens in 2003 een nominatie te krijgen voor de Blues Music Award. Dit resulteert enkele jaren later

[2007] in een platencontract bij het Amerikaanse Eclecto Groove Records. De CD “Still Making History” staat 16 weken in de blues billboard met plek 3 als hoogste notering.
Na 2 jaar toeren door Amerika en Europa is er nu haar opvolger “Blind For Love”.
Een rustige bluesrelease waarin naast de blues tevens jazz, funk en gospel in is te ontdekken. Het toont de veelzijdigheid die Popovic en haar band in huis heeft. Er zit een mooie afwisseling in de CD. Ze start met 2 lekkere swingachtige funky/soul songs. Dan weer prachtige easy listening in songs als b.v. ‘Blind For Love’.
De liefhebbers van jazzy/funk/blues zouden dit schijfje wel eens erg goed kunnen vinden. Fans van de bluesrock kunnen dit schijfje echter rustig aan zich voorbij laten gaan.

Hoewel Ana Popovic regelmatig door Eurpoa toert lijkt ze Nederland een beetje te vergeten… Op haar deelname aan het ‘Symphony In Blues’ initiatief na is er in het toerschema op haar website geen enkel optreden in ons land terug te vinden. Hopelijk veranderd dat snel …
(Gerrit Harmsen)

Tracks:
01] Nothing Personal
02] Wrong Woman
03] Steal Me Away
04] Blind For Love
05] More Real
06] Putting Out The APS
07] Get Back Home To You
08] The Only Reason
09] Part Of Me
10] Lives That Don’t Exist
11] Need Your Love
12] Blues For M

Website: www.anapopovic.com
Myspace: www.myspace.com/anapopovic


Ook op Blues Magazine ...