Amsterdam wordt ‘de gitaarstad’
Harry Sacksioni hoofdact op Amsterdam Guitar Festival


harry sacksioni
Gitarist Harry Sacksioni is de hoofdact op het nieuwe ‘Amsterdam Guitar Festival’ dat zaterdag 3 maart 2012 in De Badcuyp plaatsvindt. Sacksioni speelt een aantal stukken uit zijn programma ‘While my Guitar Gently Weeps’.
Het festival gaat om 15 uur van start met workshops door de grote meester zelf en door bekende gitaristen als Paulus Schäfer, Lars de Rijck, Sietze Bouma, Ron Baggerman en Wim den Herder. Na een gitaardiner zijn er ’s avonds gitaarconcerten in twee zalen.
“Dit wordt een paradijs voor elke gitaarliefhebber”, zegt initiatiefnemer en gitarist Wim den Herder. Hij zette de ‘Guitar academy’ op en organiseert regelmatig in het centrum van Amsterdam gitaaravonden waar bekende gitaristen als Eric Vaarzon Morel, Stochelo Rosenberg en wereldster Tommy Emmanuel graag komen spelen.
Met het Amsterdam Guitar Festival wil Den Herder meer gitaarliefhebbers de kans geven om in contact te komen met grote gitaristen en les van hen te krijgen.
“Het is mijn droom om van Amsterdam dé gitaarstad te maken”, aldus Den Herder, “dit wordt een absolute topdag voor de gitaar.”

Plaats: De Badcuyp. Eerste Sweelinckstraat 10, Amsterdam.
Tijd: zaterdag 3 maart 2012 (15 uur : clinics; 18.00 uur: diner. 20.00 uur: concerten).
Kaarten zijn online te bestellen. Dagkaarten €35; Avondkaarten €27,50 inclusief diner vanaf 18.00 uur.
http://www.festival.guitaracademy.nl
http://www.guitaracademy.nl