QBUS (2)

Vrijdag 27 juni 2014 wordt de aftrap gegeven voor het ‘25 jaar QBUS’ programma, dat ruim 4 weken zal duren! Met een open dag en 4 feestconcerten van hoogtepunten uit het rijke QBUS muziekverleden wordt het jubileum gevierd. Een bedankje aan alle Leienaars en muziekliefhebbers voor jarenlange trouw en gezelligheid is op zijn plaats.

QBUS, UITERSTE GRACHT 142, LEIDEN
entree: 10,- / aanvang: 21.00 uur / zaal open 20.30 uur
Voor reserveren & info www.muziekhuis.nl

VRIJDAG 27 JUNI: GREGORY PAGE AND HIS IMAGINARY DANCE ORCHESTRA enige concert Nederland!

‘must-see mengeling van jazz, muziek uit de jaren twintig en folklore’ Mensen als Gregory Page worden maar weinig gemaakt. Het lijkt welhaast of deze man is in de jaren ’20 in een tijdmachine gestapt, om ons ruim 9 decennia later van goede muziek te voorzien. Kijk alleen maar naar het hoesje van zijn albums , vormgegeven als betrof het een tweede hands LP, en je waant je de ontdekker van een verstoft juweeltje. website: www.gregorypage.com

Vroonphotomotion

DINSDAG 1 JULI: AN EVENING WITH DAYNA KURTZ & Robert Mache

De Amerikaanse Dayna Kurtz is al jaren een graag geziene gast in Nederland.
Zo werkte ze al samen met Janne Schra en debuteerde ze in 2003 op de Nederlandse televisie bij Barend en van Dorp. Nu, vele jaren later is deze vrouw met de warme, krachtige stem weer te zien op het podium dat op haar lijf geschreven is. Haar machtige stem, vaak vergeleken met Nina Simone, gecombineerd met indrukwekkend gitaarspel zorgde al voor samenwerkingen met grootheden als Elvis Costello en B.B. King. Dit najaar verschijnt haar nieuwe album. Website: DaynaKurtz.com/wp/

dayna

DINSDAG 8 juli: HERITAGE BLUES ORCHESTRA

Een regelrechte sensatie tijdens de 2012-editie van het North Sea Jazz Festival in Rotterdam was het optreden van The Heritage Blues Orchestra. Drie stemmen, twee gitaren, percussie en een vijfkoppige blazerssectie waaronder een harmonica brachten de stampvolle Congo-tent in extase met een uitgebalanceerde mix van ‘worksongs’, gospel, country-, urban en Delta- blues.
Website: http://heritagebluesorchestra.com/

8057417670_98e1eec450_b

DINSDAG 15 JULI: HYPNOTIC BRASS ENSEMBLE/BAD BOYS OF JAZZ TOUR

Het achtkoppige Hypnotic Brass Ensemble uit Chicago is zeker geen gewoon blaasorkest. De band bestaat volledig uit zoons van jazzlegende en voormalig Sun Ra Arkestra-trompettist Phil Cohran. Het was ook vader Cohran die zijn zoons liefde voor en vaardigheid in het bespelen van blaasinstrumenten bij bracht. The Phil Cohran Youth Ensemble, zoals de acht broers oorspronkelijk heetten, begon als een vrolijke bende koperblazers die door hun vader gedirigeerd werd. In 1999 sloegen de acht broers een nieuwe weg in. Ze begonnen te spelen in de straten van Chicago en ze doopten hun muziekstijl ‘Hypnotic’. In 2004 stapten ze met hun eerste album Flipside over naar de wereld van studio’s, zalen en festivals.

hypnotic

website: www.hypnoticbrassensemble.com

Verwacht worden in het najaar Tommy Castro, Jo Anne Shaw Taylor, Hamilton Loomis en nog veel meer!!

QBUS, UITERSTE GRACHT 142, LEIDEN
entree: 10,- / aanvang: 21.00 uur / zaal open 20.30 uur
Voor reserveren & info www.muziekhuis.nl