Bernie Marsden’s eerste studio-album sinds anderhalf decennium -“Shine”- verschijnt op 18 augustus
Ex-Whitesnake gitarist krijgt op cd gezelschap van Joe Bonamassa, David Coverdale en leden van Deep Purple
Hier op BluesMagazine.nl de premiere van de album teaser voor Bernie Marsden’s album (1 minuut van elke track). Luister nu …

Bernie Marsden’s speelt mee op, grof geschat, zo’n 100 albums. Misschien meer. Naast een langdurige solo-carrière, speelde Marsden sinds de jaren ’70 als bandlid mee bij Whitesnake, UFO, Wild Turkey, Babe Ruth, Paice Ashton & Lord, Cozy Powell’s Hammer, Alaska, M3 en veel meer. Hierbij fungeerde hij ook vaak als componist, zoals bij de samen met David Coverdale geschreven wereldhit “Here I Go Again”.

Met “Shine”, Marsden’s eerste volwaardige studio-album sinds anderhalf decennium, toont hij zijn veelzijdigheid. Als gitarist, componist, maar tevens als zanger. Het is daarom ook geen standaard blues-album geworden. “Voor mij is het een classic rock album met een moderne uitstraling” zegt Bernie met z’n kenmerkende gulle lach. “Toen ik de verantwoordelijken bij Provogue vroeg wat voor soort album ze wilden, antwoordden ze eenvoudig: ‘Maak een Bernie Marsden album’. En dat is wat ik deed.”

“Shine” werd opgenomen in studio 3 van de Abbey Road studio’s. Marsden gelooft dat het geluid van deze studio onovertroffen is, mede omdat zijn favoriete Beatles-album “Revolver” er werd vastgelegd. Tijdens de opnames kreeg hij bezoek van een hoop muzikale vrienden, ondermeer van Joe Bonamassa, Whitesnake zanger David Coverdale en het Deep Purple duo van Ian Paice (drums) en Don Airey (keyboards).

“Shine” is verkrijgbaar als cd en dubbel-lp, en komt uit op 18 augustus.

bernie marsden shine

BERNIE MARSDEN
Shine

Label: Provogue
Release date: 18 August 2014

Tracklisting:

1. Linin’ Track
2. Wedding Day
3. Walk Away
4. Kinda Wish She Would
5. Ladyfriend
6. Trouble
7. Who Do We Think We Are?
8. Bad Blood
9. Shine
10. Dragonfly
11. You Better Run
12. Hoxie Rollin’ Time
13. NW8

Officiële site: berniemarsden.co.uk


Ook op Blues Magazine ...