Voltage - Tomorrow Hits Today (album cover)

VOLTAGE

TOMORROW HITS TODAY

DATUM RELEASE: 2 SEPTEMBER 2022
LABEL: Dave Vermeulen Music
Te bestellen via de lokale platenzaak en online o.a. via Bol.com

Tekst: Jeroen Bakker

Vol trots werd in het voorjaar van 2020 de release van een nieuw album aangekondigd maar door de welbekende bizarre omstandigheden verliepen de festiviteiten rondom het verschijnen van ‘It’s About Time’ anders dan aanvankelijk de bedoeling was. Desondanks is VOLTAGE, de band rondom zanger/gitarist en schrijver Dave Vermeulen er in geslaagd om overeind te blijven en door te pakken met waar het op dat moment even stil dreigde te vallen. Dreigde ja want geen moment is er ook maar enige twijfel geweest over het voortbestaan van de band. Vandaag, 2 september verschijnt dan ook ‘Tomorrow Hits Today’, het vierde album waarmee de stoere Nederlandse Southern rockers de weg vervolgen die ze al ruim tien jaar geleden zijn ingeslagen.

Dat de afgelopen periode zijn sporen heeft nagelaten is niet vreemd en natuurlijk heeft de band ups en downs gekend maar met het nieuwe album wordt niet alleen een hoofdstuk afgesloten maar ook wordt ook met positiviteit vooruitgekeken. Vol strijd en passie, zelfverzekerder dan ooit heeft het viertal zich op het schrijven van nieuw materiaal gestort op het moment dat zo ongeveer alles plat lag. Maar liefst veertien composities werden binnen no-time in de studio op de band geslingerd op een werkwijze die doet denken aan ver vervlogen tijden waarin de grote rock ’n roll-helden de ene na de andere hitsingle opnamen en uitbrachten.

Het zijn de helden zoals je die herinnert van zwart/wit-foto’s, muzikanten die de weg vrijmaakten voor de muziek die nog altijd tot de verbeelding spreekt. Het inspireerde VOLTAGE bij het schrijven van ‘Where Do All The Good Ones Go’, een eerbetoon aan de overleden helden die van invloed zijn geweest op, zeg maar de betere muziek en een daarbij behorende, dikwijls ietwat afwijkende levenstijl. Uiteraard mogen daar recentere voorbeelden zoals Tom Petty niet ontbreken. In ‘Sunset Drive’ horen we hem nadrukkelijk terug in deze prachtige Westcoast-countrypopsong en wordt maar weer eens duidelijk hoe Vermeulen zich in rap tempo heeft ontwikkeld tot een ijzersterke songsmid die bovendien niet bang is om zich vier minuten kwetsbaar op te stellen in een ouderwets drinklied als ‘I Was Drunk, Again’ over zijn haat/liefde verhouding, en soms ook strijd, met zijn vriend Southern Comfort.

Hoogtepunten zijn er genoeg, zo zijn daar de eerder uitgebrachte singles ‘How Lucky Am I’ en ‘I’ll Be Alright’ die al eerder terecht werden opgepikt in Radioland en nu is daar ook het onlangs uitgebrachte ‘Rollin’ With The Punches’ bijgekomen. De combinatie van alle ingrediënten die deze band zo sterk maken komen bij elkaar in het heerlijk lome bluesy ‘The Fire In My Eyes’ met daarin een heerlijk lang doorlopende slide-gitaar-outro waarna vervolgens wordt afgesloten met een akoestische en uitermate gevoelige ‘You Will Rise Again’, een zes minuten durende ballad waarin VOLTAGE voor de zoveelste keer boven zichzelf weet uit te stijgen.

Met ‘Tomorrow Hits Today’ wordt maar weer eens nadrukkelijk aangetoond dat er altijd licht is aan het eind van de donkere tunnel, dat je moet blijven geloven in jezelf en dat je nooit moet opgeven. VOLTAGE levert hier het levensechte bewijs van dat vanaf vandaag overal verkrijgbaar is.

Tracklist: ‘Tomorrow Hits Today’:

Tomorrow Hits Today
Waitin’ For The Sundown
Voodoo Doll
I’ll Be Alright
How Lucky Am I
Ain’t Dead Yet
Sunset Drive
Nightbird
Rollin’ With The Punches
I Was Drunk Again
Where Do All The Good Ones Go
High On Your Mountain
The Fire In My Eyes
You Will Rise Again


Ook op Blues Magazine ...