Blood Brothers ft. Mike Zito & Albert Castiglia - Live In Canada (album cover photo)

Format: CD, Digital
Label: Gulf Coast Records
Release: 17 November 2023

Tekst: Aad Sneep

Na hun debuutalbum begin 2023 kwamen de Blood Brothers ( Mike Zito en Albert Castiglia) al snel aan het eind van vorig jaar met een live uitvoering hiervan. Opgenomen in de Blue Frog Studios voor een klein publiek is het een geweldig album geworden vol met meesterlijke gitaarduels.

Ze trappen af met de rocker HEY SWEET MAMA waarmee gelijk de toon word gezet voor het verdere concert. Dan volgt TOOTH AND NAIL , een nummer van Tinsley Ellis , wat resulteert in een duel tussen de slidegitaar van Mike en de Gibson van Albert. IN MY SOUL heeft countryrock invloeden waarna het krachtige FOOL NEVER LEARNS volgt.

De heren nemen wat gas terug met A THOUSAND HEARTACHES waarna de pompende bluesrocker NO GOOD WOMAN en er weer een slide duel volgt met MY BUSINESS. Het instrumentale soulachtige HILL COUNTRY JAM (met bas en drumsolo) , de slowblues YOU’RE GONNA BURN en de snelle bluesrocker BAG ME , TAG ME , TAKE ME AWAY blazen je weer qua gitaarsolo’s van je stoel. Datzelfde geldt voor het relaxt swingende GONE TO TEXAS van Mike Zito’s gelijknamige cd uit 2012 en de vlammende afsluiter van Neil Young’s ROCKIN’ IN A FREE WORLD.

Conclusie : Wat een geweldige gitaristen , wat een geweldige band en wat een geweldige cd. Verplichte kost voor iedere bluesrock liefhebber.

&nbsp:
Tracklist:
1. Hey sweet mama (4.07)
2. Tooth and nail (6.11)
3. In my soul (5.28)
4. Fool never learns (3.26)
5. A Thousand heartaches (6.48)
6. No good woman (5.19)
7. My business (6.14)
8. Hill country jam (13.44)
9. You’re gonna burn (6.04)
10. Bag me , tag me , take me away (3.58)
11. Gone to Texas (9.50)
12. Rockin’ in a free world (6.47)

Bandbezetting :
Mike Zito – Zang/Gitaar
Albert Castiglia – Zang/Gitaar
Doug Byrkit – Basgitaar
Matt Johnson – Drums/Percussie
Ephraim Lowell – Drums/Percussie
Lewis Stephens – Piano/Orgel


Ook op Blues Magazine ...

Geen berichten gevonden.