Format: CD, digital
Release: 23 Feb 2023

Tekst: Jos Verhagen

Miguel Montalban is een gitarist uit Santiago Chili, en wordt door de grote gitaristen als Zakk Wylde en Mark Knopfler erkent al een groot gitaar talent. Zijn interpretatie van Sultans of Swing ging de de wereld rond en werd op YouTube meer dan 26 miljoen keer bekeken. Zelf werd ik door een Ierse vriendin op deze jongen attent gemaakt en sinds dien ben ik fan. Ben je een liefhebber van gitaarmuziek, van jongens die eindeloos alles wat ze in zich hebben in hun nummers neerleggen. Dan is dit live album een must.

Zoals hij met zijn band in Electrifying (slight return), een van de beste stukken op dit albums, zijn gitaar virtuositeit neerlegt is weergaloos. Zijn band speelt de pannen van het dak om Miguel de ruimte te geven te excelleren. De set van Miguel bestaat deels uit eigen werk en twee nummers van anderen waarin hij zijn scheurwerk kwijt kan, Tobacco road van Eric Burton bijvoorbeeld. Prachtig is ook het verstilde intro Awake wat naadloos overgaat in Fell in love van zijn album “And the Southern Vultures” uit 2020. Toch het meest valt er te genieten als hij zich in de nummers helemaal laat gaan zoals in de 13 minuten durende uitvoering van de Jimi Hendrix klassieker Hey Joe. In het afsluitende Disorder, een nummer van debuut album uit 2017, trap hij het gaspedaal nog eens helemaal in.

Ben je niet vies van heerlijk uitbundig scheurwerk op de gitaar dan moet je deze Miguel Montalban zeker een kans geven. En als je het ook live wilt mee maken dat kan, hij speelt op 29 mei tijdens het Blues Rock Passions Festival in Maastricht, link.

Electrifying (Slight Return) (Live in Birmingham)

 
Track list LIVE IN BIRMINGHAM
CD ONE (56 MINUTES)

Intro
Wander
Electrifying (Slight Return)
Go Off the Rails
Tobacco Road* (Eric Burton)
True Lies
Last chance
The House
Let’s Try
CD TWO (54 MINUTES)
Baby That’s Alright
Awaken
Fell In Love
Hey Joe* (Jimi Hendrix)
Disorder


Ook op Blues Magazine ...